Hush N' Rush

Als we naar de doos kijken, verschijnt er automatisch een glimlach op ons gezicht. Voorop prijkt een stoere, enigszins bedenkend kijkende wolf. Hij draagt een ware cowboyhoed op z'n kop. Hij lijkt alles in het bos onder controle te hebben, maar niets is minder waar..
In dit spel van Logis proberen onze jongste spelers hun dieren door het bos te loodsen zonder dat de grote boze wolf dit in de gaten heeft. Alle beestjes in het bos genoten volop van het zonnetje en vermaakten zich met allerlei spelletjes. Ze waren zo druk bezig dat ze totaal niet in de gaten hadden dat het al donker werd. Er waren al beestjes bij die bang werden door de schaduwen die het donkere bos met zich meebrengt. Hoe konden ze nu nog veilig naar hun huisje komen? Want zonder het naar elkaar uit te spreken, wisten de dieren allemaal,  in het dos daar loopt de grote boze wolf rond. En bij gebrek aan Roodkapje, kon hij wel eens een ander beestje uitkiezen als diner. En een echte wolf heeft altijd honger.  Maar de beestjes hebben geluk vandaag. Ze horen van verre de wolf snurken. Gelukkig hij slaapt. Maar wat als hij zomaar wakker zal worden?? Voorzichtigheid is dus nog altijd geboden om naar huis te geraken. 
Elke speler heeft een groep van drie beestjes die veilig naar huis gebracht moeten worden. Hiervoor rollen de spelers om de beurt de dobbelsteen. Vervolgens kiest hij één van zijn dieren om door het bos lopen. Hij mag zoveel stappen zetten als de dobbelsteen aangeeft. Ben voorzichtig met het uitkiezen van het juiste dier welke mag gaan lopen. Let hierbij goed op de vorm van het dier en de vorm van de struiken waar hij langskomt. Komt de vorm overeen, dan blijft het diertje verborgen voor de hongerige wolf. Komt de vorm niet overeen? Als de wolf dan ontwaakt, ziet hij een lekker hapje in het bos. Natuurlijk wordt het dier in dit kindvriendelijke spel niet opgepeuzeld, maar moet het beestje voor straf weer vooraan op het pad beginnen. Er is altijd nog een vluchtmogelijkheid, achter de boomstronk kunnen allen dieren zich schuil houden. Wanneer een speler zijn dobbelsteen werpt en er oogjes tevoorschijn komen, dan is het aan de wolf om rond te kijken. Hij ontwaakt en kijkt van onder zijn cowboyhoed vandaan of er een beest zichtbaar is. Is dit het geval, dan begint het diertje van voren af aan. Zo niet, dan gaat de wolf weer rustig verder met zijn middagdutje. 
De speler die er als eerste in slaagt om zijn drie diertjes ongezien door het bos te krijgen naar de thuisbasis, wint het spel. 
 
Aantal spelers:2-4
Leeftijd: vanaf 3 jaar 
Speelduur: 10-15 minuten

Hush N'Rush is geschonken door Logis en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke


Reacties

Populaire posts