Milestones

Milestones is een coöperatief spel dat in 3 minuten gespeeld is. Onmogelijk zou je kunnen denken. Dit spel bewijst het tegendeel.

In de doos vinden we 6 dobbelstenen en drie verschillende soorten kaarten. Deze kaarten worden op soort gesorteerd en gedekt in het midden van de tafel gelegd. De kaarten geven dobbelsteencombinaties weer in verschillende moeilijkheidsniveaus. Iedere speler kiest een kaart, bekijkt deze en houdt deze voor zich. Gedurende het spel mogen de spelers niet praten of hun kaart laten zien aan een andere speler.

Er wordt een startspeler bepaald en deze neemt de dobbelstenen op hand. Vervolgens wordt de zandloper omgedraaid, en kan het spel beginnen. De startspeler dobbelt en alle spelers bekijken vervolgens of het dobbelresultaat correspondeert met hetgeen op hun kaart staat afgebeeld. Is dat het geval, dan wordt de kaart open op tafel gelegd om zo een scorestapel te vormen. De actieve speler schuift vervolgens de dobbelstenen door naar de volgende speler, die dan de actieve speler wordt. Deze kiest één of meerdere dobbelstenen en werpt deze opnieuw. Dit gaat zo drie minuten door. Als de tijd om is, worden de punten op de kaarten geteld, en bekijkt men in de spelregels hoe goed men het gedaan heeft.

De crux van dit spel zit hem in het doorschuiven van de dobbelstenen. Daar is namelijk wel degelijk communicatie mee mogelijk die wel is toegestaan. Zo kan een speler ervoor kiezen om vier dobbelstenen net iets verder door te schuiven dan de andere twee en hiermee aangeven: "Deze twee kan ik eigenlijk wel goed gebruiken."

Voor wie houdt van een supersnel spelletje tussendoor, is Milestones een ideale verwelkoming.

Aantal spelers: 2-5
Leeftijd: vanaf 8 jaar 
Speelduur: 3 minuten

Milestones is geschonken door AMIGO Spiele en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke

Reacties

Populaire posts