TRAILS

Haal je wandelschoenen maar van zolder, want in dit spel heb je ze hard nodig. Maar om deze wandeling te kunnen maken, zullen we eerst in het vliegtuig moeten stappen en een landing maken in één van de nationale parken van de Verenigde Staten. Wie nu denkt, hé dat ken ik toch al, dat klopt. We hebben eerder al kennis kunnen maken met PARKS. Het thema in beide spellen is hetzelfde, de schitterende natuurparken die de Verenigde Staten rijk is. TRAILS kan gezien worden als het kleine broertje van PARKS. Hij wordt ook wel de light versie genoemd, maar mijns inziens wordt TRAILS daarmee te kort gedaan. Het is een zelfstandig spel dat prima naast PARKS in je spellenkast mag prijken. Een leuke bijkomstigheid is dat bij aanschaf van het spel er één euro gedoneerd wordt aan de Nationale Park Service, zij die verantwoordelijk zijn voor het behoud en onderhoud van de nationale parken. 
Wat ga je nu in het spel doen. We verzamelen grondstoffen om zo waardevolle kaarten te kunnen aanschaffen, observeren dieren in het wild en verzamelen wildernisbadges. We wandelen met onze hiker heen en weer over het pad. Op dit pad komen we rotsen tegen, eikels en bladeren. En hoewel het in het echte leven verboden is om deze spullen in je rugzak te proppen, is dit in een spelletje TRAILS wel toegestaan. En uiteraard hebben we als beoefende wandelaar ook aandacht voor de natuur om ons heen en willen we dit moois graag vastleggen op de gevoelige plaat. Het maken van de mooiste kiekjes levert ook weer punten op. Verder zijn we natuurlijk gekomen voor het spotten van wild. Een beer hebben we al van verre gezien. Eenmaal bij de beer aangekomen, dan werp je de dobbelsteen en bekijkt welke bonus je mee mag pakken. 
Wanneer je heelhuids bij het einde van de trail aangekomen bent, is het moment gekomen om de verzamelde grondstoffen uit je rugzak te halen en hiermee een kaart te kopen. Is dit gelukt? Dan draai je om en loopt het pad weer terug. Let op, het pad verandert. Het wordt beetje bij beetje donker en de zon gaat onder over het pad. Dit betekent dat de andere zijde van de tegels wordt opengedraaid als je er voorbij gewandeld bent. Naarmate de avond valt, worden de de padtegels des te waardevoller. Je moet immers drommels goed uitkijken waar je je wandelschoenen neerzet. Wanneer de zon het pad verlaat, vindt de laatste ronde plaats. Waarna de speler met de meeste punten van verzamelde badges, foto's en vogelwaarnemingen wint. 
Het spel heeft ontzettend fraai artwork en is zowel voor de spellenliefhebber als ook voor de liefhebber van de nationale parken een must. Het spel is zeer geschikt als familiespel en gemakkelijk te leren. 

Aantal spelers: 2-4
Speelduur: 20-40 minuten
Leeftijd: vanaf 10 jaar

Dit spel is geschonken door Feuerland Spiele en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke

Reacties

Populaire posts