Incognito

Met Incognito hebben de liefhebbers van party spellen er weer een mooi exemplaar bij. De opdracht is eenvoudig: verstop een voorwerp/tekening in een andere tekening, en de andere spelers trachten het voorwerp eruit te halen.

In de doos vinden we 6 wisbare tekenbordjes en 6 stiften. Er zijn 2 stapels met kaarten : één stapel bevatten de omgevingen, de andere stapel de voorwerpen. Elke speler krijgt ook nog een setje met getal kaarten die gaan van 1 tot 6, waarmee je kan stemmen op de verborgen figuur in de tekening van de medespelers.


Elke speler trekt een voorwerpkaart en een omgevingskaart en houden deze geheim voor de andere spelers. Daarna start iedereen te tekenen. Jou opdracht is om het voorwerp te verbergen in de omgeving die je moet tekenen. Probeer deze zo goed mogelijk te verbergen, maar ook niet te goed. Je gaat namelijk punten scoren als er minstens 1 iemand is die je voorwerp kan vinden. Teken je echter het zo duidelijk dat iedereen het geraden heeft, scoor je geen punten.


Nadat elke speler klaar is, komen alle voorwerpkaarten samen, worden er nog extra toegevoegd tot er in totaal 6 zijn. Deze worden goed geschud en komen open te liggen in het midden van de tafel. Naast elke voorwerp komt een jeton met een getal van 1 tot 6. De spelers draaien hun tekening om zodat deze zichtbaar is voor iedereen. Aan de hand van je getalkaarten kan je gedekt een kaart bij elke andere speler leggen met het getal waarvan jij denkt dat overeenkomt de het voorwerp dat in de tekening verstopt zit. De speler die juist kan gokken, krijgt daarvoor 1 punt per voorwerp. Indien er minstens 1 iemand jou voorwerp vond, maar niet door alle spelers werd gevonden, scoor je 2 punten.


Incognito is een zeer leuk teken/party spel dat regelmatig op de tafel te vinden zal zijn. Door de combinatie van voorwerpen en omgevingen zullen de tekeningen telkens weer anders zijn. Wij hebben ons spelletje al gevonden om te spelen tijdens oud op nieuwjaar.

Incognito is geschonken door Gigamic en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 3 - 6
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts