Broad Lines

Party spelletjes doen het algemeen goed in onze spellenclub. Ook tekenspelletjes worden vlotjes gevonden door fans her en der. Wat als je de twee nu kon combineren ? Wel, dan heb je dit coöperatief party spel waar je je tekenkunsten tentoon mag spreiden.

De spelregels zijn erg eenvoudig: de actieve speler uit de groep trekt blindelings een kaart en geeft deze zonder te kijken aan een medespeler. De actieve speler roept een getal tussen 1 en 6. Dat getal zal overeenkomen met een woord op die kaart.

Het is nu aan alle andere spelers om dat woord te tekenen en aan de actieve speler om dat woord te raden. Maar er is een maar. De spelers die tekenen, mogen slechts 1 of 2 rechte lijnen, al dan niet mekaar aanrakend of gekruist, op een transparant papiertje tekenen. Het is ook toegestaan om exact 1 kromme lijn te tekenen, tot maximaal een cirkel. Dat transparant velletje komt dan op de ezel te staan, en het is nu aan de actieve speler om te raden wat het woord zou kunnen zijn.

De actieve speler heeft exact 2 pogingen om te raden. Als hij beslist om te passen, tekent de volgende speler verder op een nieuw transparant papiertje en plaatst deze over de vorige tekening op de ezel. Het is nu de kunst om de tekening van de vorige speler verder af te maken, en de lijnen moeten dan nog eens min of meer aansluiten op de vorige lijnen. Zo niet, kan het een boeltje worden.

Indien het de actieve speler lukt om het juiste woord te raden, scoort het hele team 1 punt. Alle gebruikte transparante papiertjes worden nu gewist en terug in de doos geplaatst! Er zijn in totaal slechts 25 velletjes, en daar moeten jullie het mee doen om zo veel mogelijk punten te halen. 

Scoren jullie onder de 5 punten, zijn jullie maar matig bezig, maar eenmaal je 6 of 7 punten hebt, kan je al zeggen dat het team goed op mekaar ingespeeld is. Scores van 10 of meer is enkel voor professionals weggelegd.


Dit spel is geschonken door Cranio Creations en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 3 - 8
Leeftijd : vanaf 7 jaar
Speelduur : 15 minuten

Reacties

Populaire posts