Lost Ruins of Arnak : The Missing Expedition

Lost Ruins of Arnak heeft zich reeds bewezen als een topfavoriet onder bordspellen, en de uitbreiding "The Missing Expedition" voegt nog meer diepte toe aan dit spel.  Deze uitbreiding richt zich voornamelijk op twee gebieden: het toevoegen van nieuwe leiders met unieke speelstijlen en een solo/ coöperatieve campagne wat de variabiliteit van het spel vergroot.

Naast de nieuwe leiders werden er ook andere elementen toegevoegd zoals extra items, artefacten, bewakers, idolen, assistenten, onderzoeksporen en locaties. Maar de 2 elementen waarvoor ik interesse had in deze uitbreiding zijn de 2 nieuwe leiders. De eerste uitbreiding had reeds 6 leiders, samen met deze uitbreiding zijn er in totaal 8 leiders waar je uit kan kiezen voor heel nieuwe spelbeleving.

De Mechanics en de Journalist zijn de twee nieuwe leiders die worden geïntroduceerd in deze uitbreiding. Elk van hen biedt een frisse en unieke speelstijl die het spel op een nieuwe manier benadert. De Mechanics draait om het optimaliseren van de draaibewegingen van tandwielen, waardoor spelers strategisch moeten nadenken over hun keuzes. Aan de andere kant richt de Journalist zich op het verzamelen van verhalen en het benutten van extra reisiconen om beloningen te verdienen. Beide leiders voegen diepgang toe aan het spel en bieden spelers nieuwe strategische mogelijkheden om te verkennen.

Naast de nieuwe leiders introduceert "The Missing Expedition" ook nieuwe campagne inhoud.  Deze solo- of coöperatieve campagne voor twee spelers bestaat uit zes hoofdstukken, elk met andere regels,  unieke uitdagingen en doelstellingen. Als je de campagne met twee speelt zijn er enkele kleine elementen (duiven) waarmee je items kan doorgeven waardoor je toch een klein beetje kan samenwerken. Spelers worden uitgedaagd om hun vaardigheden aan te scherpen terwijl ze verschillende situaties en obstakels tegenkomen.

De uitbreiding bevat ook extra items, artefacten en locaties die de variatie en de mogelijkheden van het spel verder vergroten. Terwijl de nieuwe locaties met ontmoetingskaarten een element van willekeur toevoegen dat sommige spelers kunnen afschrikken, bieden ze ook nieuwe strategische keuzes en mogelijkheden voor avontuur.

Over het algemeen is "The Missing Expedition" een uitstekende toevoeging aan "Lost Ruins of Arnak". Als je fan bent van het basisspel, is deze uitbreiding zeker de moeite waard om aan je collectie toe te voegen.

Deze uitbreiding is geschonken door CGE en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.
The Missing Expedition is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.


Aantal spelers : 1 - 4
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 30 - 120 min


Reacties

Populaire posts