SticX

GenX heeft 4 micro spellen uitgebracht onder een gezamenlijke naam SticX.  Deze zeer compacte kaartspellen neem je vlot overal mee naartoe en kan je dus waar dan ook bovenhalen om snel een spel te spelen. Zowel de thema’s als het aantal spelers variëren. De gemiddelde duurtijd is plus minus 20 minuten. Met uitzondering van het bierspel is elk spel te spelen vanaf 8 jaar. Alhoewel aangezien er letterlijk geen alcohol geschonken wordt in het bierspel kan dit volgens mij zeker ook vanaf 8 gespeeld worden. 

De vier spellen zijn de volgende:

4 Pints: voor de bierliefhebbers onder ons is dit een interessant spel.  Elke speler krijgt bij de start van de ronde een geldstuk, vervolgens worden er 4 verschillende glazen geschonken die als kaarten open op tafel worden gelegd. Tijdens je beurt draai je vervolgens van de stapel met koopkaarten zoveel kaarten om als je wil.  In deze stapel verkoopkaarten zitten geldstukken waarmee je bier kan kopen maar ook andere kaarten zoals een kaart waardoor je een eigen glas omgooit, of een kaart waarmee je het glas van een tegenspeler omgooit en dronkenmanskaarten.  Als je een kaart omdraait anders dan een geld kaart dan moet je deze onmiddellijk spelen, uiteraard als dit kan. Het aantal dronkenmanskaarten in je bezit bepaald ook de actie die hier mee gepaard gaat.  Zodra je beslist te stoppen met het omdraaien van kaarten, dan kan je een bier kopen van de kaarten op tafel.  Op het einde van de ronde wordt het aantal punten van de gekochte bierglazen geteld.  Een bier dat werd omgegooid is helaas nog maar 1 punt waard.  En leuk om te vermelden er is een Happy Hour kaart is, waarmee iedereen een glas kan kopen aan halve prijs. Schenk de glazen vol en santé.


 

Orc Market: Alle spelers gaan goederen verkopen in een markt aan de Orc's.

Het spel bestaat uit drie rondes (ochtend, middag en nacht), waarbij spelers punten verdienen door aan de eisen van klanten te voldoen en hun marktkraam strategisch op te zetten. Het doel is om de hoogste score te behalen na drie rondes, waarbij klantenorders en verborgen kaarten een cruciale rol spelen. Het spelverloop omvat het kiezen en doorgeven van handelswaarkaarten gedurende 8 beurten per ronde, waarna spelers punten scoren op basis van klantorders. Elke ronde introduceert nieuwe elementen, zoals verschillende puntenwaarden voor handelswaren en veranderingen in klantenorders. Ben jij de meest tactische verkoper?


 

Anemone: In dit spel ga je puzzelen.  Elke speler krijgt een kleur van een anemoon toegewezen en het is de bedoeling dat op het einde van het spel er zoveel mogelijk van jouw kleur anemoon zichtbaar zijn.  Slaag je er bovendien dan ook nog eens in om 3 anemonen van jouw kleur aan elkaar te laten grenzen dan krijg je bij de eindtelling éénmalig als extra +3 anemonen.  Tijdens het spel worden de kaarten op en over elkaar gelegd met als enigste regel dat een kaart een ander kaart mag bedekken als je dezelfde anemoon op elkaar kan leggen.  Als je een volledige kaart wil bedekken dan moeten 2 anemonen dezelfde zijn. De winnaar is de speler met meeste anemonen in zijn kleur zichtbaar.  Dit spel kan ook solo gespeeld worden.

 

Hydras: in Hydras strijden de spelers om als eerste hun juiste koppen te voltooien. Iedereen  ontvangt willekeurige Hydra-lichamen en trekken Hydra-kopkaarten. Het doel is om als eerste drie overeenkomende koppen te hebben met het lichaamstype van hun Hydra. Het spel eindigt zodra speler als eerste drie juiste koppen heeft.

Er zijn vijf Hydra-types met unieke lichaamstypes: Hydragel (blauw), Hydracarys (rood), Kawahydra (groen), Hydrag (beige/rag) en Hydraulic (metaalgrijs). Sommige Hydra-koppen hebben speciale vaardigheden, zoals aanvallen, blokkeren, de draairichting veranderen, kaarten stelen, wildcards en meer. De winnaar is de eerste Hydra met drie overeenkomende koppen.  e zal als speler slim moeten kiezen waar je je koppen plaatst en wanneer je hun speciale vaardigheden wil gebruiken. 


Deze SticX spellen werden geschonken door Gen-X Games en zijn vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.

Reacties

Populaire posts