Sneaky Snakes

Bij Sneaky Snakes draait het allemaal om bluffen en je vrienden een loer draaien! De spelregels zijn in minder dan 5 minuten uit te leggen, en elk spel duurt minder dan10 minuten. Het doel van het spel is om aan het einde van het spel de grootste slang te hebben, wat betekent dat je de meeste kaarten in je hand moet hebben. Het einde van het spel wordt ingeluid op het moment dat de laatste kaart uit de trekstapel wordt getrokken.

Je begint het spel door slechts de helft van je handkaarten te zien, terwijl de andere helft voor jou niet zichtbaar is, maar wel voor andere spelers. Een deel zal je dus omgekeerd vasthouden.

Aan het begin van je beurt trek je één kaart zonder er naar te kijken, maar wel zichtbaar voor anderen. Die komt bij op hand. Vervolgens kies je tussen 2 acties: spelen of aanwijzen. Als je speelt, speel je een willekeurige kaart uit je hand. Je kan kiezen om een zichtbare kaart te spelen, of het erop wagen en een kaart uit je hand spelen die niet voor je zichtbaar is.  Daarna voer je de actie uit.

De actie 'aanwijzen' is waar het bluffen op het toneel komt. Je wijst naar de kaart van een willekeurige speler die voor jou zichtbaar is. Zonder ernaar te kijken, beslist de speler dan of hij deze gaat spelen of jou deze laat spelen. Dit is het moment in het spel waarop je hoopt dat die speler zelf de slechte kaarten gaat spelen, of de goede kaarten naar u doorschuift. Voor alle duidelijkheid, slecht kaarten zijn kaarten waar je kaarten van je hand moet afleggen, goede kaarten zijn die waar je van de trekstapel mag bijtrekken. Het is nog steeds om ter meeste kaarten ...

Het spel gaat door totdat, zoals eerder vermeld, de laatste kaart uit de trekstapel wordt getrokken.


Sneaky Snake is een luchtig kaartspelletje, ideaal als filler tussen 2 grotere spellen of om een spelavond mee af te sluiten, en je kan het nog eens met best veel spelers doen.

Dit spel is geschonken door Sneaky Snakes en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2 - 7
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 10 minuten

Reacties

Populaire posts