Egg add

De kippen gaan feest vieren op een speciaal festival georganiseerd in Koko dorp. Voor ze dit kunnen doen moeten de kippen een warme schuilplaats maken zodat de kuikens veilig kunnen uitkomen voor het Koko dorp festival begint. Als je de locatie van de eitjes die jij hebt verstopt en de eitjes die je tegenstander heeft verstopt niet meer weet, kan je je nest verliezen. Bouw een nest om je kuikens te beschermen.


Iedereen kiest een kleur van eitjes en krijgt 4 kippenkaarten met getallen, de rest wordt de trekstapel. Je hebt de doos ook nodig om je nesten te bouwen. De tegels met getallen liggen aan de zijkant. Je mag zelf kiezen wie begint. De speler die aan de beurt is kiest uit zijn/haar 4 kippenkaarten welke hij/zij wil afleggen. Het aantal kaarten mag je zelf kiezen, je telt de getallen die erop staan op om te weten onder welke tegel je je ei gaat leggen. De som mag maximaal 25 zijn. Als je gekozen hebt welke kaarten je gebruikt, mag je je ei onder deze tegel leggen. Als deze tegel nog niet gekozen is, leg je als eerste je ei op het veld en leg je de tegel erop, als deze tegel wel al op het veld ligt, dan moet je weten hoeveel eitjes eronder liggen (er mogen maar maximaal 4 eitjes onder 1 tegel liggen), maar vooral je moet weten welke kleur van eitje er vanboven ligt. Je mag je ei niet in hetzelfde nest leggen als de speler vlak voor jou heeft gedaan, dat zou wel heel gemakkelijk zijn. Als je een ei in een nest wil leggen waar al 4 eitjes liggen, dan mag je je ei daar niet meer in leggen en leg je het ei dat je in een nest wou leggen naast het bord neer, op het einde van het spel krijg je voor elk ei dat naast het bord ligt een minpunt. De kaarten die je gebruikt hebt, leg je af en je vult je hand weer aan tot je 4 kaarten hebt.


Als alle spelers hun eitjes hebben gebruikt stopt het spel. Dan neem je alle tegels van het bord af en kan je beginnen tellen. Je telt hoeveel van jouw eitjes bovenaan liggen in een nest. Bij dat aantal kan je nog extra punten winnen door 3 of meer eitjes op een horizontale, verticale of diagonale rij te hebben liggen. Het aantal extra punten komt overeen met het aantal eitjes op een rij, dus je krijgt dan minstens 3 punten bij. Vergeet niet de punten van de eitjes langs het bord van je totaalscore af te trekken.


Het is een spel waarbij je gaat moeten optellen, maar ook je geheugen gaat trainen.

Dit spel werd geschonken door Magic Bean games en kan vanaf april gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 2 – 4
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Speelduur: 20 minuten


Reacties

Populaire posts