Teatime Crime

In dit spel worden de spelers uitgenodigd als eregasten op het 80e verjaardagsfeest van Lord Waldemar in zijn statige landhuis, de Longshore House. De gastenlijst omvat prominente figuren zoals de Baroness van Waals Brabant, Sir Adam Stoneworth, Earl Bobby of Glenkiltie, de beroemde operazangeres Barbette Brunette en de voormalige bokskampioen Arnold Wendestein. Echter, de festiviteiten worden overschaduwd door recente inbraken en diefstallen in het gebied. Lord Waldemar heeft daarom een gerenommeerde detective ingehuurd om samen met zijn assistent het landgoed en de kostbaarheden van de gasten in de gaten te houden. 

Het doel van Tea Time Crime is om de meeste punten te verdienen door dobbelstenen strategisch te gebruiken om de detectives zo te plaatsen zodat hun lichtfakkels correct schijnen en zo ook punten opleveren. Elke speler neemt een speelbord  met hierop kamers afgebeeld met punten.  Op deze kamers worden gedekt fiches gelegd.  De fiches met de 5 detective tegels worden van links onder naar rechts boven gelegd zodat op elke rij een detective tegel ligt, de andere fiches worden vervolgens ad random op het spelersbord neergelegd.  Zodra alle kamers bedekt zijn met een tegel start het spel. Elke speler ontvangt ook nog 5 scoretokens van dezelfde kleur en  plaatst deze voor zich.

Het spel verloopt volgens de wijzers van de klok en bestaat uit meerdere rondes. Elke ronde omvat het rollen van de dobbelstenen, het verkennen van het landhuis door actieve en passieve spelers, het controleren van detectives en het starten van een nieuwe ronde.

De actieve speler dobbelt en kiest enkele dobbelstenen die hij/zij wil gebruiken. De andere dobbelstenen kunnen gebruikt worden door de andere (passieve spelers).  De dobbelsteencombinatie die de actieve speler kiest bepaalt welke tegel op het eigen spelbord geactiveerd wordt.  Dit wordt bepaald door het aantal ogen op de dobbelsteen en hoeveel dobbelstenen met het zelfde aantal ogen opzij werden gelegd.  De passieve spelers kunnen via het zelfde principe ook een tegel activeren op basis van de niet gebruikte dobbelstenen van de actieve speler.

In je beurt kan je ofwel een tegel activeren of passen. Als je een tegel activeert dan kan je ofwel deze omdraaien zodat het geheim van de tegel onthult wordt, is dit een tegel met een aantal dobbelsteen ogen leg deze dan aan de rechterkant van je spelersbord overeenkomstig met de dobbelsteenogen.   Bevat deze tegel een detective een dief of een meesterdief draai deze dan open en laat deze liggen. In een volgende beurt kan je deze tegel verplaatsen.

Het doel is dat je de fiches met detectives die een lichtfakkel vasthebben, de lichtfakkel correct laat schijnen naar een aangrenzende kamer en tegels met dieven. Een correcte verlichting wordt beloond met scoretokens. Zodra een detectivetegel de lichtfakkels correct laat schijnen mag je hier een scoretoken op plaatsen.

Het spel eindigt wanneer een speler zijn vijfde scoretoken op een detective tegel plaatst. Punten worden geteld op basis van verlichte kamers en tegels, met bonuspunten voor ongebruikte scoretokens.

Tea Time Crime biedt een leuke mix van strategie en geluk, met een unieke twist door detectives op een speelbord te plaatsen. Het spelmechanisme is goed uitgedacht en de interactie tussen actieve en passieve spelers houdt de spanning erin. De uitdagende puzzels om detectives op de juiste manier te positioneren voegen diepgang toe aan het spel. Ga jij het  avontuur aan in de wereld van mysterie en intrige?

Dit spel is geschonken door Piatnik en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2 - 4
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 30 - 45 minuten

Reacties

Populaire posts