Barpig, the great festival (kickstarter)



Nog niet genoeg gekregen van het knotsgekke partyspel meets strategisch-rollenspel in kroegthema ? Of pimpen jullie je potje BarPig graag met extra karakters en nieuwe itemkaarten ? Dan hebben we goed nieuws, want bij deze stellen we jullie het sluitstuk van de BarPig-reeks voor: BarPig: The Great Festival. Het spelconcept en scoremechanisme is gekend, de handige kleine meeneem topflipdoosjes ook, vul de glazen en spelen maar !


De BarPig serie bestaat uit het eerder gereviewde basisspel (BarPig - The Adventure Party Game) en een eerste uitbreiding/stand alone versie BarPig : After Hours (met een iets 'donkerder' thema en artwork). The Great Festival, dat gelanceerd wordt via Kickstarter, maakt het rijtje af. De promotekst klinkt alvast veelbelovend: "De legende vertelt over een avontuurlijk varken, die de verre uithoeken van het rijk verkende voordat hij zich vestigde en een herberg te bouwen diep in het bos. Een plek waar alle avontuurlijke varkens geestverwanten konden ontmoeten en sterke verhalen konden delen. Sindsdien, wanneer de oogstmaan op de equinox valt, wordt iedereen in het rijk uitgenodigd om samen Het Grote Feest om te vieren en te delen wat we hebben gevonden."


Dat grote feest bestaat negen nieuwe karakterkaarten en veertien frisse itemkaarten, die het partyspelgehalte nog verhogen. Zo is er de Traveling Alesman, waarbij elke speler een object uit de ruimte naar de tafel moet brengen, het toewijzen aan een speler naar naar keuze, waarna deze met een promopraatje zo goed mogelijk moet proberen te verkopen. Of voor het grotere stuntwerk: de Brandyt, waarbij de spelers een itemkaart van de markt letterlijk naar elkaar moeten gooien. De Trumbadour resulteert in een karaokesessie, en de Winotaur in een sessie 'om ter best een gek drinkgezicht aanhouden'.

Ook de itemkaarten bieden nieuwe mogelijkheden, waardoor er meer kaarten doorheen het spel gewisseld worden, en het speltempo en plezier nog verhoogt: zo leidt een 'Mixed Up Drink Order' tot een speler die gedwongen al zijn itemkaarten aflegt en vervangt, de 'Pre-meditated Proxy of Pigception' tot een speler die zijn karakter wisselt met een ongebruikte karakterkaart. Andere kaarten hebben o.a. als effect dat de getroffen spelen zijn itemkaarten dient uit te delen aan de andere spelers, geblokkeerd wordt op de markt (en niet kan aankopen noch bijtappen) of zelfs het dubbele aantal drinkpunten verliest dan initieel aangegeven.


Ook de waard van de BarPig Tavern kreeg een upgrade, en die zijn lontje is een stukje korter geworden: de 'Time to go home' kaart in het basisspel gooide alleen de speler die deze kaart van de marktstapel nam uit de kroeg. In The Great Festival maakt de gehele tafel het te bont en heeft de 'Everyone Out' kaart het logische gevolgd dat iedereen op de keien vliegt. (En hierna een nieuwe karakterkaart neemt, wat het spel een meteen een nieuw elan geeft).

Ik ben er zeker van dat de liefhebbers van het originele spel niet kunnen wachten om deze expansie aan hun basisspel toe te voegen. Of voor degenen die nog niet de gelegenheid hadden om BarPig te spelen, grijp je kans, plezier gegarandeerd ! 

Dit spel werd geschonken door Barpig en kan vanaf oktober gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers: 3 - 7
Leeftijd: vanaf 12 jaar
Speelduur: 30 - 45 minuten


Reacties

Populaire posts