Cheese thief

Wie is er fan van het spel Weerwolven? Dan zal je deze Cheese Thief zeker even leuk vinden! Het concept van het spel deed me namelijk aan Weerwolven denken. Elke speler krijgt een personage nl. een hamster. De meeste van deze hamsters slapen, maar eentje is er wakker en die gaat de kaas stelen!

Het spel is eigenlijk heel eenvoudig. Je krijgt een boomstam die dient als dobbelsteenhouder, een dobbelsteen en een personage kaart. Elke speler schudt met zijn dobbelsteen plaats de dobbelsteenhouder omgedraaid op de tafel. Je kijkt onder de houder welk getal op je dobbelsteen staat, maar let op dat de andere spelers jouw dobbelsteen niet zien. Het getal op de dobbelsteen duidt aan wanneer je wakker moet worden tijdens de nacht. Je krijgt ook 1 kaart ofwel staat daar een slapende hamster op ofwel een wakkere hamster (zo is er maar 1 en dan ben jij de kaas dief).

Er is 1 verteller, die kan het spel gewoon meespelen. De nacht begint. De verteller laat iedereen zijn ogen sluiten en telt dan van 1 naar 6. Bij elk getal wacht de verteller 10 seconden zodat de hamster met dat getal wakker kunnen worden.

Ben jij de kaasdief? Dan moet je de kaas stelen en ergens verstoppen ongeacht of er nog andere hamsters wakker zijn. Ben jij een slapende hamster? Als je de enige hamster die wakker wordt op dit uur, mag jij kijken naar het getal op de dobbelsteen van een andere speler. Als er samen met jou ook nog andere hamsters wakker zijn, dan begroet je mekaar vriendelijk en doe je daarna je ogen terug dicht.

Als het 6de uur geslagen heeft, dan wordt het terug dag en begint de discussie over wie de kaasdief is. Vinden jullie de enige echte kaasdief? Of heeft hij zijn/haar sporen genoeg gewist zodat jullie de dief niet vinden?

Conclusie: Dit spel lijkt enorm op Weerwolven en het concept heeft enorm veel liefhebbers. Dit spel zal ook zeker tot jouw favorieten behoren als jij graag Weerwolven speelt. Het is ook enorm leuk dat je de kaas bij iemand anders kan verstoppen en zo de ‘schuld’ op iemand anders kan schuiven.

Dit spel is geschonken door Jolly thinkers en is vanaf oktober te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 4-8

Speelduur: 10 minuten

Leeftijd: vanaf 8 jaar


Reacties

Populaire posts