Bye bye black sheep

De dierenliefhebbers onder ons kunnen hun hartje helemaal ophalen met dit leuke dierenspel genaamd Bye Bye Black Sheep. De bedoeling van dit spel is om een hele dierentuin uit te bouwen. Het aantal sets van dieren is afhankelijk van de hoeveelheid spelers.

Het spel speelt heel simpel, afhankelijk van het aantal spelers moet je een aantal sets dieren uit de stapel halen. Elke speler krijgt 5 kaarten, een zwart schaap en een speciale kaart. Je houdt je kaarten verborgen voor de andere spelers op hand. Om de beurt zijn de spelers aan beurt. Je trekt 1 per 1 een kaart van een andere speler. Je mag bij elke kaart een ander speler kiezen, maar dit moet niet. Elke kaart plaats je met het dier in het midden van de tafel.

Je beurt stopt als je zelf kiest om te stoppen met trekken. Je neemt dan alle kaarten op hand. Je mag dan een aantal dieren in je dierentuin leggen, maar er zijn natuurlijk een aantal regels aan verbonden. Je mag enkel set-kaarten in je dierentuin leggen, geen speciale kaarten. Je mag maximum het aantal kaarten dat je juist getrokken hebt min 2 in je dierentuin leggen.

Je beurt kan ook stoppen als je een zwart schaap trekt. Geef het zwart schaap terug en neem al de kaarten op hand.

Als je een speciale kaart (niet het zwarte schaap) trekt, dan komt deze mee open op tafel te liggen. Er zijn 3 basiskaarten en 3 geavanceerde kaarten. De basiskaarten zijn de arend, de mol en de stelende ekster.

De arend zorgt er voor dat je aan een bepaalde speler een bepaalde kaart mag vragen. Bijvoorbeeld, speler A, heb jij de tijger? Als de speler de kaart heeft, moet hij deze in het midden leggen. Als de speler de kaart niet heeft, dan stopt je beurt onmiddellijk. Je mag nog wel de kaarten op hand nemen en in je zoo leggen. Je hoeft deze speciale actie niet te spelen.

De mol zorgt ervoor dat je de kaarten van één speler mag zien en 1 van zijn kaarten (geen speciale) in het midden mag leggen.

De stelende ekster komt in het spel als een speler een derde soort dier in zijn dierentuin legt of als een speler een soort in zijn dierentuin legt, die een andere speler al heeft. De speler die ervoor zorgt dat de kaart in het spel komt, mag de kaart op hand nemen. Als deze kaart getrokken wordt, mag de speler die de kaart trekt een kaart uit de dierentuin van iemand anders in het midden leggen.

Conclusie: De mooie tekeningen van dieren en het spel idee zorgt voor een aantrekkingskracht bij jong en oud. Het oogt niet alleen mooi, maar is ook enorm leuk om te spelen.

Bye bye black sheep is geschonken door Jolly thinkers en is vanaf oktober te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 2-5

Speelduur: 20 minuten

Leeftijd: vanaf 8 jaar

Reacties

Populaire posts