Würfelhelden

Bij het zien van de titel, zal het jullie al snel duidelijk zijn dat er gedobbeld dient te worden in dit spelletje. En inherent daaraan komt er automatisch een dosis geluk om de hoek kijken. Maar dat maakt dit familiespel van Amigo niet minder leuk.
 

Om te beginnen ontvangt iedere speler een heldentableau naar keuze en drie witte dobbelstenen. De startspeler wordt bepaald door de drie witte dobbelstenen te werpen. Degene die erin slaagt om de meeste zwaarden te gooien, wordt startspeler. Een speler ontvangt daarnaast nog een aantal rode en gele dobbelstenen, welke hij gedurende het spel vrij kan spelen. In het midden worden de schurken op de juiste volgorde opeengestapeld. De munten worden als algemene voorraad weggelegd.

Als een speler aan de beurt is gooit hij met de drie witte dobbelstenen. Bevalt zijn worp niet dan mag hij een willekeurig aantal dobbelstenen opnieuw werpen. Dit mag hij maximaal drie keer doen. Enerzijds wil je misschien veel zwaarden gooien, die je nodig hebt om de schurken te verslaan, anderzijds maak je misschien de keuze om veel munten te gooien om zo snel punten te scoren. Lukt het je om drie munten in gooien, dan verdubbelt het aantal munten dat je in ontvangst mag nemen. Gooi je een dobbelsteen waarop een geel of rood symbool staat, dan speel je een extra dobbelsteen vrij. Deze maken het je gemakkelijk om meer zwaarden te kunnen gooien, om zo de sterkere schurken te kunnen verslaan.  

Het spel eindigt onmiddellijk op het moment dat alle schurken verslagen zijn. De punten van de schurken en de ontvangen munten worden vervolgens bij elkaar opgeteld. Degene met de meeste punten mag zich de winnaar noemen van dit dobbelspelletje. 
Ben er op alert dat er een verandering in de spelregels komt, als je het spel met twee personen wilt spelen. Je vecht op dat moment een onderling duel uit, waarvoor de duelkaarten bedoeld zijn. Er moet een dubbele strijd gewonnen worden, alvorens je de schurken kunt verslaan. Is je eerste poging gelukt, dan leg je jouw duelkaart bovenop de schurk, om aan te geven dat je hem eenmaal hebt verslagen. De taak van je tegenspeler is om eerst jouw duelkaart weg te spelen en eventueel daarna de schurk. Lukt je tegenspeler dit niet, dan mag je in de volgende beurt de schurk verslaan. Verder blijven de spelregels gelijk. 

De veelspeler onder ons zal snel klaar zijn met dit spelletje en er weinig uitdaging in zien. Hij zal misschien wat teleurgesteld zijn, omdat Würfelhelden van dezelfde maker is als King of Tokio. Een spel wat door velen goed ontvangen is en gewaardeerd wordt. Maar leg je dit spel daarentegen op tafel met onervaren spelers, dan zul je merken dat er wel waardering is en dat zij misschien wel direct een tweede potje willen spelen. Kortom met de juiste club mensen, kan het een heel vermakelijk half uurtje worden. 

Aantal spelers: 2-4
Leeftijd: Vanaf 8 jaar
Speelduur: 30 minuten


Dit spel is geschonken door Amigo
Würfelhelden is binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke

Reacties

Populaire posts