Decktective - You Can't Cheat Death


Het wordt weer eens tijd om een heuse 3D Crime Scene in elkaar te knutselen. In deze nieuwste telg van dV Giochi gaan de spelers binnen het uur een moord oplossen. Aan dit doel zal menig politieman zich niet gaan wagen, maar de echte speurneus zal hier wel een uitdaging in zien. 


Het spel speelt zich dit keer af in Las Vegas. Dus eenieder die graag een gokje waagt, kan zijn hart ophalen. We gaan wel even terug in de tijd, want we leven in het jaar 1955. Je komt er al snel achter dat er in het Casino een clandestien gokspel gespeeld wordt. En niet door de minste spelers! Aan tafel hebben namelijk drie kopstukken van de drie belangrijkste criminele bendes van de stad plaatsgenomen en zij worden geflankeerd door niemand minder dan de burgemeester. Wie had gedacht dat de nette burgervader zich met deze schurken in zou laten? Maar alle spelers zullen spijt hebben dat ze dit gokje gewaagd hebben, want wanneer je dichter bij de tafel komt, doe je een lugubere ontdekking. Alle spelers worden dood  aangetroffen. En je raadt het al, aan jullie de taak uit te vinden wie deze daad op zijn of haar geweten heeft. 


Aan de hand van 60 kaarten moeten jullie tot de juiste oplossing komen. Gelukkig wordt er keurig aangegeven als je de kaarten verkeerd oppakt, dat zou direct een hint verklappen, terwijl je toch liever even zelf puzzelt. Door goed te overleggen met je medespelers, logisch te denken en niet te vervallen in tunnelvisie, gaat het vast lukken om de juiste dader aan te wijzen. En zo niet, dan kun je altijd nog een hulplijntje inschakelen. 


We kunnen jullie alleen het spelprincipe uitleggen. Alles wat we meer zeggen, zou de spelvreugde te niet doen, omdat we dan onherroepelijk de clue verklappen. En dat is misschien wel direct het grootste nadeel van dit soort escaperoom-achtige spellen. Iemand met een goed geheugen, kan deze spellen slechts eenmaal spelen en weet daarna precies wie, in dit geval, de moord op zijn geweten heeft. Er zit dus maar weinig herspeelbaarheid in dit doosje verstopt. Gelukkig kunnen er wel meerdere spelers van genieten, aangezien dit spel niet destructief is. 

Dit spel is geschonken door dV Giochi en is binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 1 - 6
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 1 uur

 

Reacties

Populaire posts