Playa playa

Het spel ‘Playa playa’ speelt helemaal in op de actualiteit. Het is niet enkel leuk voor kinderen, maar zelfs voor volwassenen kan dit spel zeer leerrijk zijn. Het doel van het spel is om het strand helemaal op te ruimen voordat de zee het afval kan meenemen.

Je hebt 2 varianten, de gemakkelijke en de moeilijkere versie. Hoe speel je dit leuke spel? Je zet het hele spelbord klaar met 1 vuilbak op het strand. Al het afval leg je op de afgebeelde diertjes op het strand. Na de tegels met de diertjes, leg je het losse strand tegels en als laatste leg je de afbeelding van de golf. De grote tegel met de zee erop afgebeeld, maakt de rij compleet.

Elke speler gooit om de beurt met de dobbelsteen. Op de dobbelsteen staan 4 verschillende dieren afgebeeld nl. een zeester, een krab, een schelp en een schildpad. Er staat ook nog een vuilbak en een golf op de dobbelsteen. Als je een diertje gooit, moet je een afvalfiche nemen van het strand. Staat het juiste diertje er onder, dan mag je het afval in de vuilbak gooien. Neem je een fiche waar een foutief diertje onder zit, leg je de fiche terug en is de volgende speler aan beurt. Bij de vuilbak heb je geluk, je mag eender welke fiche nemen en in de vuilbak gooien. De golf maakt het spel iets moeilijker, de zee komt dichterbij. Draai een tegel met zand om naar de zee kant en schuif de tegel met de golf een plaatsje dichter.

Het spel is gewonnen als jullie al het afval opgeruimd hebben voordat de zee op z’n dichtst is. Als je een tegel van zand omdraait en er ligt nog afval op, dan wordt het afval meegenomen in zee en verlies je.

Om het spel moeilijker te maken, kan je de kant nemen met de 4 vuilbakken. Je moet dan niet alleen het afval opruimen maar het afval moet ook nog in de juiste vuilbak gegooid worden! Om te controleren of je het in de juiste vuilbak gooit, kan je de fiche altijd omdraaien en dan staat de juiste vuilbak afgebeeld.

Conclusie: Dit is een enorm leerrijk spel voor zowel kinderen als volwassenen. Alle tekeningen zijn mooi en nodigen uit om het spel te spelen. Dit is zeker een aanrader!

Playa playa is geschonken door Bioviva! en is vanaf oktober te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 2-6

Speelduur: 20 minuten

Leeftijd: vanaf 4 jaar

Reacties

Populaire posts