Farmerstein

In Farmerstein slaan de groenten op hol. Hoezo, zal je wel vragen? De boeren besloten dat ze genoeg hadden van hun job en ze willen de wereld veroveren. Dit kunnen ze uiteraard niet alleen. En wat hebben boeren genoeg op hun veld ? Juist, groenten. 

Ze  hadden het prachtige idee om planten tot leven te wekken en deze te trainen tot soldaten. Wonderbaarlijk is dat experiment gelukt.  Asperges, champignons, komkommers, radijzen, pepers, wortels, tomaten, … werden gemuteerd tot bloeddorstige wezens en zijn klaar voor de strijd. 

Jij bent zelf ook boer en wil ook maar al te graag de wereld veroveren, idem zoals je medespelers.  Elke speler krijgt een missiekaart met hierop drie continenten en één opdracht per continent.  Als je de drie opdrachten kan uitvoeren ben je de winnaar.  

Elke speler probeert met de kaarten zijn eigen perfecte leger te maken.  Bestaande bijvoorbeeld uit de zelfde kleur groeten, of enkel maar 1 soort groenten, ...
Elke kaart die je uitspeelt heeft ook een effect ofwel voor jou of voor je tegenstander.  In een beurt trekken de spelers vijf kaarten, je kan in je beurt een plantkaart spelen op voorwaarde dat er in de voorraad nog een mutatiefiche met dezelfde kleur aanwezig is.

Pas tijdens het spel op de voor de compleet losgeslagen courgette. Als een speler een courgette op hand heeft moet hij deze spelen en is er zowaar een zombie-invasie. Een mutatiefiche dat overeenkomt met de kleur van de zombie-courgettekaart moet uit de voorraad worden verwijderd en de speler die de courgette heeft getrokken, kan er voor kiezen om zijn/haar missiekaart te ruilen. Reeds veroverde gebieden blijven in je bezit.

Aan het einde van elke ronde gooien de spelers de resterende kaarten weg en keren alle mutatiefiches terug naar de voorraad.

Dit spel is geschonken door Giochi Uniti en is vanaf oktober te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 3 - 5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts