Between two cities : essential edition

Het bouwen van steden is altijd al een geliefd thema geweest in bordspellen, en "Between Two Cities: Essential Edition" levert een frisse kijk op deze populaire categorie. Dit spel, ontworpen door Ben Rosset en Matthew O'Malley, slaagt erin om strategie en samenwerking op een unieke manier te combineren, waardoor het een must-have is voor elke bordspel liefhebber.

Het eerste wat opvalt aan "Between Two Cities" is het innovatieve concept van het samenwerken met je medespelers om twee steden tegelijkertijd te bouwen. De 2 steden die je gaat bouwen liggen namelijk tussen je linker en rechter medespeler. Dit zorgt voor een boeiende dynamiek waarbij je voortdurend moet afwegen welke stad je wilt verbeteren en welke stad je in de steek moet laten. Het is een delicate balans die het spel spannend houdt tot het einde.

Een ander hoogtepunt van dit spel is de eenvoudige, maar doordachte spelmechanisme. Het kiezen en plaatsen van tegels om je steden te ontwikkelen is intuïtief, maar biedt voldoende diepgang om ervaren spelers uit te dagen. Bovendien zorgt het trekken van tegels met je buren voor een leuke interactie en strategische keuzes. Iedereen weet welke tegels ze doorgeven, en welke ze mogelijks terug gaan ontvangen.

Grafisch gezien is "Between Two Cities" aantrekkelijk met zijn kleurrijke en gedetailleerde tegels die de steden tot leven brengen. De speelborden zijn duidelijk en overzichtelijk, wat het gemakkelijk maakt om je steden te beheren.

Wat betreft speeltijd is dit spel perfect voor een gezellige avond met vrienden of familie. De gemiddelde speelduur is redelijk kort, meestal rond de 20-30 minuten, wat betekent dat je gemakkelijk meerdere potjes kunt spelen. Ook de speluitleg neemt niet al te veel tijd in beslag.

Kortom, "Between Two Cities: Essential Edition" is een uitstekende toevoeging aan je collectie van bordspellen. Het biedt een frisse kijk op het bouwthema, bevordert samenwerking en strategie, en heeft een aantrekkelijke visuele stijl. Of je nu een doorgewinterde bordspel liefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een nieuw spel om met vrienden en familie te spelen, dit spel verdient zeker een plekje in je collectie. "Between Two Cities" brengt het beste in zowel samenwerking als competitie naar voren en zal je keer op keer terug laten komen voor meer bouwplezier.

Het verschil van de essential edition met de originele versie is dat de essential editie componenten combineert uit het origineel met de uitbreiding Capitals. Het geheel zit in een grotere doos, heeft andere artwork, andere tegels en een scoreblok.

Dit spel is geschonken door Stonemaier Games en is vanaf oktober te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 1 - 7
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts