Moon River

Het spel Moon River speelt zich af in het Wilde Westen. Meteen denken jullie bij het Wilde Westen aan prairies (grote graslandschappen) met grote kuddes Texaanse runderen, boerderijen en saloons. Bijna juist, voeg hier ook nog maisvelden, woestijnen, canyons en bossen aan toe schud dit alles even samen en dan heb je Moon River. 

In Moon River start elke speler met een eigen bord, dat we de ranch noemen, met hierop een rivier afgebeeld (vandaar de naam Moon River).  Het doel is om aan je eigen ranch zoveel mogelijk weilanden, bossen en maisvelden aan te leggen. Dit doe je aan de hand van puzzelstukken die per set van twee een domino vormen. Om beurten kies je een halve domino. Doordat je de halve stukken zelf bij elkaar matcht, heb je oneindig veel variatie. Je mag zelf bepalen welke landschapstypes je aan elkaar puzzelt.

De domino’s zelf leg je in je ranch.  Als je een domino in je ranch legt moet deze ofwel verbonden worden met één van de bruggen op je ranch, ofwel leg je deze tegen een andere domino op voorwaarde dat er minstens 1 landschapstegel overeenkomt.  (vandaar het spelmechanisme domino)

Des te groter je de landschapstegels van een zelfde soort kan maken, des te beter.  Uiteraard zal je vaak niet anders kunnen dan meerdere gebieden van hetzelfde landschapstype te vormen. Sommige tegels vertonen 1 of 2 symbolen. Als het symbool een koe vertoont, dan mag je een koe op de tegel plaatsen. Op het einde van het spel krijg je punten voor het aantal koeien op een gebied, vermenigvuldigt met het aantal tegels waaruit het gebied (zelfde landschapstegels) bestaat. Naast koeien zijn er ook symbolen van goud, een bever en mais, elk van deze symbolen in je ranch levert 1 punt op.

Moon River is een spel dat ook de realiteit onder ogen wil brengen en droogte is iets waar we de laatste jaren al maar meer mee te maken hebben. Als een tegel een schedel symbool heeft, dan moet je aan het gebied waar de domino met de schedel geplaatst wordt, een koe terug in de voorraad leggen. Er zijn ook tegels waar je een partner kan aanwerven om je te helpen. Deze partners haal je uit het nabijgelegen saloon. Uiteraard, je bent in het Wilde Westen, een vacaturewebsite bestaat er niet. Elke partner heeft twee effecten. Als eerste zullen ze je helpen om je koeien te beschermen tegen de koeiendief en hun tweede effect is afhankelijk van het type partner.  

Zo kan je met cowboy koeien verplaatsen, de desperado geeft je de kans een tegel te wisselen met een medespeler, de koeiendief steelt 1 onbeschermde koe van één van je medespelers, de goudzoeker die levert je extra punten op voor goud, de pelsjager levert je extra punten op voor de bever en als laatste de boer die geeft extra punten voor mais.

Zodra je ranch volbouwd is het spel klaar en wordt de score geteld.  Ben jij klaar om dit avontuur in het Wilde Westen aan te vatten?

Dit spel is geschonken door Blue Orange Games en is vanaf oktober te spelen bij Het Geel Pionneke.
Moon River is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.


Aantal spelers : 2 - 4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 45 minuten

 

Reacties

Populaire posts