Hijacked

In een futuristische wereld vol bizarre personages, cyborgs en robots, blijven criminelen proberen problemen te veroorzaken voor gewone mensen. Het kapen van een vliegtuig is hun nieuwste daad van anarchie, maar de politie is erin geslaagd het vliegtuig te omsingelen en op de startbaan te houden. Nu is het jouw beurt. Als gijzelaarsonderhandelaar is het jouw taak om te proberen de gijzelaars vrij te krijgen en de kapers uit te dagen om zich over te geven voordat het politieteam het vliegtuig binnenvalt.

Hijacked is een semi-coƶperatief dice placement bordspel. Spelers proberen hulpbronnen en passagierskaarten te verzamelen en de kapers aan te pakken in een race tegen de klok. Werk je samen met je mede-onderhandelaars om meer tijd te winnen, of ga je snel te werk om zoveel mogelijk mensen te redden voordat het te laat is?

Met slechts een beperkt aantal beurten beschikbaar totdat de politie het vliegtuig bestormt, moet je je dobbelstenen efficiƫnt gebruiken om gijzelaars te redden, de kapers uit te schakelen en vooral de meeste punten te scoren.

Spelers rollen 2 dobbelstenen per beurt, waarna ze deze tactisch op het bord plaatsen om zo verschillende locaties te activeren. Hulpbronnen zoals crypto, medicijnen, inlichtingen en voedsel kunnen worden verzameld en gebruikt om te voldoen aan de behoeften van passagiers of om kapers om te kopen.

Je kunt er ook voor kiezen om vertrouwen op te bouwen bij de passagiers. Dit minispel wordt gezamenlijk gespeeld. Als je deze actie onderneemt, kun je een push-your-luck dobbelspel spelen waarbij je hoopt de juiste kleur uit de zak te trekken. Groene dobbelstenen bouwen vertrouwen op en geven je toegang tot meer passagiers, terwijl het trekken van rode dobbelstenen je zelfs punten kan kosten.

Naast het vertrouwensgedeelte kunnen spelers ook proberen de politie te vertragen door elkaars puntentotaal op exact hetzelfde moment te laten matchen. Dit is een lastige taak, maar als het lukt, krijgt iedereen beloningen en wordt de politie teruggedrongen (iedereen krijgt een extra spelbeurt). 

Afgezien van het verzamelen van een extra dobbelsteen voor een toekomstige beurt (als deze beschikbaar is), kunnen spelers hun eigen kaper "reserveren' en ze in de loop van de beurten overtuigen om het vliegtuig te verlaten. Elke kaper biedt een unieke set scoredoelstellingen, dus wanneer ze het vliegtuig verlaten, heeft die speler toegang tot die eindspelpunten.

Punten worden eveneens gescoord bij het verzamelen van sets passagierskaarten om passagiers- en pilotentokens te verdienen. Wanneer een speler erin slaagt de vrijlating van 3 passagiers en 1 piloot te onderhandelen eindigt het spel, tenzij de politie het vliegtuig eerder binnendringt, dan is de kaping voorbij en eindigt Hijacked onmiddellijk. 

Dit spel werd geschonken door iDventure en kan vanaf oktober gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 1 - 4
Leeftijd: vanaf 12 jaar
Speelduur: 20 - 60 minuten

Reacties

Populaire posts