Waterfall Park

Waterfall Park is een heruitgave van Chinatown. Waar je in Chinatown in de huid kroop van een Chinees die een zo groot mogelijk imperium aan winkels in Chinatown wou bezitten, ga je in Waterfall Park investeren om een zo indrukwekkend mogelijk pretpark op te bouwen. Maar het doel is hetzelfde : op het einde van het spel het meeste geld in bezit hebben. 

Je kan investeren in verschillende soorten attracties, maar hoe groter je attractie des te meer inkomen je hiervoor krijgt. En hoe doe je dat?  Met goed te onderhandelen. Het spel kan je spelen met 3 tot 5 spelers en het neemt in totaal 4 speelrondes in beslag.

Op het speelbord zie je locaties genummerd van 1 tot 81.  Afhankelijk van het aantal spelers en de speelronde krijg je in het begin van de ronde kaarten met nummers die overeenkomen met nummers op het speelbord.  Van deze kaarten moet je afhankelijk van het aantal spelers en de ronde er een aantal terug afleggen.  Met de kaarten die je overhoudt mag je op het spelbord de locatie claimen door er een kader in jouw spelerskleur opleggen.

Vervolgens start fase 2 van het spel : je krijgt een aantal attractietegels (ook weer afhankelijk van het aantal spelers en de ronde).

Je gaat een poging ondernemen zodat je de attracties van eenzelfde type aansluitend kunt plaatsen, dit levert extra inkomsten op. Van zodra je de attractietegels in je bezit hebt kan je starten met onderhandelen.  Het onderhandelen kan van alles bevatten, gaande van attractietegels uit hand, locaties op het bord en geld. Het enige wat niet mag is een attractietegel die al op het bord ligt van het bord nemen en ergens anders plaatsen.  Je mag wel een locatiekader ruilen tegen iets anders, ook als er al een attractietegel in het kader ligt. De attractietegel moet steeds op dezelfde plaats blijven liggen.

Bij het onderhandelen wil je dus zoveel mogelijk identieke attractietegels naast elkaar kunnen plaatsen totdat ze hun maximale grootte hebben bereikt, wat maximale winst oplevert.
Er is bij het onderhandelen ook geen spelvolgorde, iedereen mag met iedereen onderhandelen, op eender welk moment.

Als er onderhandelt is kunnen attracties gebouwd worden of locaties van eigenaar veranderen. Van zodra alle spelers klaar zijn, volgt de inkomstenfase.  Hoeveel geld je krijgt is afhankelijk van het feit of je attractie compleet is (d.w.z. het max aantal kaarten van een attractie is bereikt) en de grootte van de attractie.

Persoonlijk ben ik fan van deze herwerkte uitgave : het bord is veel kleurrijker, het spel speelt vlotter aangezien er slecht 4 speelrondes zijn i.p.v. 6 en het thema is hipper dan het origineel.

Dit spel is geschonken door Repos Production en is vanaf oktober te spelen bij Het Geel Pionneke.
Waterfall Park is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.


Aantal spelers : 3 - 5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 45 minuten

 

Reacties

Populaire posts