Sssnake : flip & write

Wie herinnert zich nog het spel Snake, dat je kon spelen op pc en op je Nokia telefoon? Voor velen is dit nostalgie en uren spelplezier. Met Sssnake flip and write kan je dit spel nu spelen op papier, en wat het zeker leuk maakt, je kan het spel spelen met en tegen andere spelers. 

Iedereen krijgt een blad papier met een landschap waar je slang in zal bewegen en je de slang zal tekenen.  Leuk weetje: er zijn vier verschillende landschappen, elk met hun eigen specialiteiten en terreintypes. Elke speler draait om beurt kaarten om die appels voorstellen die van de boom vallen, de nummers op de kaarten bepalen waar je de appels op je blad mag tekenen. 

Het doel is om je slang te lang mogelijk te maken en om zo lang mogelijk in het spel te blijven.  Als je tegen de rand loopt, of je bijt jezelf, is het spel voor jou afgelopen.

In het begin van het spel kan je slang slechts 4 vakjes bewegen.  Om meer vakjes te bewegen dien je appels te eten.  Deze appels komen in het spel door kaarten om te draaien die bepalen in welk vakje een appel komt.  Des te meer appels je eet, des te meer vakjes je mag bewegen. Hierdoor kan je ook vaardigheden verwerven die het spel net dat extra meer pit geeft.  Zo zijn er vaardigheden zoals flexibiliteit waardoor je over jezelf kan springen en zo jezelf niet bijt.  Of met gif krijgen alle andere spelers een rotte appel die hen minpunten oplevert. Of wat dacht van deze “intelligent”: hierdoor kan je over de rand van het speelbord kruipen en kom je aan de andere kant terug in het spel, zalig toch

Het spel eindigt als de voorlaatste speler geĆ«limineerd is.  De laatste speler mag het laatste rondje nog uitspelen. Om te bepalen wie de winnaar is, worden punten toegekend voor de lengte van je slang, het aantal spelers die voor jou uit het spel lagen , het aantal gouden appels die je hebt kunnen eten, min het aantal rotte appels die je opgegeten hebt.  Diegene met het hoogste totaal is de winnaar.

Dit spel is geschonken door Suncore Games en is vanaf oktober te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2 - 6
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 - 45 minuten

Reacties

Populaire posts