Walk the plank - deluxe

Het origineel van dit spel bevindt zich al bijna 10 jaar in de collectie van onze club, en komt nog regelmatig op tafel. Veel uitleg heeft dit spel dan ook niet meer nodig. Nog steeds zijn de spelers de slechtste piraten in dienst van de kapitein. Nog steeds zijn de spelers lui en dom. Nog steeds zijn de spelers de rum en schatten die ze krijgen als salaris niet waard.


Wat is er dan wel anders? Om te beginnen zijn de illustraties vernieuwd, de regels opnieuw geschreven, zijn de meeples bedrukt en bovenop dat alles, zit de 'ghost' uitbreiding nu in de doos bijgesloten. Meer dan genoeg reden dus om deze nieuwe uitvoering op de tafel te leggen.
 
 

Elke ronde gaan de spelers in het geheim 3 van hun 10 actie kaarten kiezen, om daarna om beurt ze open te spelen en de acties één voor één uit te voeren, zonder rekening te houden met wat er fout kan gaan tussen de planning en de uitvoering. Kies je om in je 3e actie een piraat van de plank te duwen, en dat is net je beste maat, wel jammer dan.
 

Bepaalde kaarten hebben een doodshoofd. Deze krachtige kaarten blijven op de tafel liggen nadat ze gespeeld zijn. De andere kaarten worden door de spelers terug op hand genomen om een volgende ronde te spelen. Zodra er 2 of minder piraten overblijven aan boord, is het spel ten einde. Dit alles komt nu in een mooie tinnen doos.

Dit spel is geschonken door Mayday Games en vanaf oktober te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers: 3-5

Leeftijd: vanaf 8 jaar
Speelduur: 20 minuten


Reacties

Populaire posts