Zooloretto

Toen ik de nieuwe herwerkte versie van Zooloretto in mijn handen kreeg, zag ik dat deze meer dan geslaagd was. Een fleurig lettertype, een zeer schattige foto op de doos, nieuwe dieren (de lama en de leeuw), een mooi en fris spelersbord en 3-dimensionele vrachtwagens.  En dat is nog niet alles, er zitten ook enkel extra’s in de herwerkte versie.

Zo  heb je drie extra kiosken die je in de variant versie kan spelen, zijnde een ballonkraam,  een dienblad en hooistapels. Aan het spel zelf is niets gewijzigd. Gelukkig maar, want het spel op zich is een topper en blinkt uit in de categorie familiespellen!

Elke speler is  nog steeds hoofd van een dierentuin.  Je probeert alle kooien in je dierentuin zo goed mogelijk te vullen en je park uit te breiden met kiosken, die je allemaal punten opleveren.  Het vullen van de kooien is een moeilijke opdracht als je weet dat het aantal kooien beperkt is en elke diersoort naar zijn eigen kooi verlangt.  Je dierentuin begint met één bord met één schuur en drie omheiningen, die elk een ander aantal vierkanten hebben die overeenkomen met het aantal dieren die in de kooi passen. Er zijn ook ruimtes met uitzicht op de verblijven waar je de kiosken kunt plaatsen.

 

Tijdens het spel worden er vrachtwagens (allen met unieke chauffeurs) gevuld en je wil uiteraard de vrachtwagens met de beste inhoud naar jouw dierentuin sturen. In een beurt heb je verschillende opties :  ofwel leg je een tegel in een vrachtwagen, neem je een vrachtwagen of ga je voor de geldactie.  Het feit dat je dient te kiezen welke optie je neemt maakt het spannend. Neem je het risico om door te spelen en nog geen vrachtwagen te nemen of speel je op save? Als je te lang wacht kan het zijn dat de vrachtwagen met de vracht die jij wil, door een  andere speler genomen wordt.

Bij het plaatsen van de tegels die met vrachtwagen toekomen moet je ook zeer goed nadenken waar je de dieren plaatst.  In een latere beurt kan je dieren nog verplaatsen, maar let op, als er op het einde van het spel nog dieren of kiosken in de schuur staan leveren deze per diersoort en kiosktype minpunten op. Het meeste punten scoor je als je alle vierkanten binnen een kooi gevuld hebt.

En wat is er mooier dan een geboorte? Als je een mannetje en een vrouwtje samen in een kooi hebt zitten, krijg je automatisch een nakomeling. Let wel als je geen plaats meer hebt gaat dit pas geboren beestje naar de schuur, en dat wil je als dierenliefhebber zeker vermijden. 

Kan jij bewijzen dat jij een echte zoo specialist bent zodat jouw dierentuin het meeste bezoekers trekt?

Dit spel is geschonken door Abacus Spiele en is vanaf oktober te spelen bij Het Geel Pionneke.
Zooloretto is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.


Aantal spelers : 2 - 5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 45 minuten

 

Reacties

Populaire posts