Happy halloween



Het is oktober, dat is niet alleen herfst, maar ook halloween. Een feest dat overgekomen is van Amerika waarbij we vooral denken aan griezelen en pompoenen. Dit spel is dus helemaal in thema voor deze maand. Je bent zelf een halloween nachtgoblin en je moet zoveel mogelijk schatten verzamelen. Er zijn grillige regels die leiden tot hebzucht. Niet alles zal werken, want wanneer een goblin verliefd wordt op een voorwerp of een kleur, zal deze niet rusten tot de goblin er 3 dezelfde van heeft.

Het is de bedoeling dat je op het einde de meeste kaarten hebt. Steel schatten van andere goblins en zorg ervoor dat ze niets van jou komen stelen. Denk er wel aan, het is niet mogelijk om elke kaarten te behouden. Schud alle kaarten en leg ze omgekeerd in het midden, dit is de trekstapel. De persoon die als laatste een dessert at mag beginnen (nee, wie als eerste begon met eten telt niet mee, maar wie als eerste klaar was wel) of anders begint de jongste speler.


Alle acties worden gespeeld op tafel, iedereen speelt 1 actie voor de volgende speler aan de beurt is. Het is de bedoeling dat je sets van 3 gaat maken met hetzelfde voorwerp, of dezelfde kleur. Er zijn 3 verschillende acties: 1. Treat, trek 2 kaarten van de stapel en plaats ze verticaal met het voorwerp en de kleur naar boven. Je mag zelf kiezen waar je de kaarten legt, maar het is wel handig om dezelfde voorwerpen of dezelfde kleuren samen te leggen, zo kan je sneller zien wat je nog nodig hebt om te scoren. 2. Trick, neem 1 kaart van een andere goblin en leg deze voor je neer. Om aan te geven dat een kaart betoverd is, moet je deze horizontaal leggen. Betoverde kaarten kunnen niet gestolen worden door andere goblins. 3. Het vrijzetten van alle betoverde kaarten : je neemt geen kaart, maar alle betoverde kaarten (ook die van jezelf) worden terug verticaal gelegd zodat ze terug kunnen gestolen worden door andere goblins.

Om te scoren kan je na elke trick of treat actie een set van 3 kaarten maken met hetzelfde voorwerp of dezelfde kleur. Als je dit hebt neem je de 3 kaarten en plaatst deze omgekeerd voor je op tafel. Dit is nu je scorestapel, deze kaarten kunnen niet meer gestolen worden. Let er wel op dat je enkel kan scoren met sets van 3, meer dan 3 kaarten samenleggen is niet slim, want je kan enkel scoren met een set van 3. Als iemand de laatste kaart van de trekstapel trekt, mag deze speler zijn beurt afmaken. Alle spelers nemen de overgebleven kaarten voor zich samen (zowel de verticale als horizontale) en geven deze kaarten aan hun linkerbuur. De kaarten worden bij op de scorestapel van deze speler gelegd. Iedere speler telt nu zijn kaarten, de speler met de meeste kaarten wint.



Dit spel werd geschonken door falomir juegos en kan vanaf oktober gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 2 - 8
Leeftijd: vanaf 4 jaar
Speelduur: 10 - 20 minuten

Reacties

Populaire posts