Pictures USA

Het basisspel van Pictures stelden we jullie enkele jaren geleden voor, en de doos is niet meer weg te denken uit ons aanbod. Een echte aanrader om zowel te spelen met vrienden als met familie. In dit zeer vermakelijke partyspel moeten de spelers immers proberen een foto uit het 4x4 fotoveld na te maken door gebruik te maken van specifieke sets aan materialen. Bouwblokjes, stenen en stokken, schoenveters, pictogramkaarten of kleurblokjes om het pixelschema van de foto na te bootsen. 

Er worden punten toegekend voor elk plaatje dat je correct kan raden en ook aan de spelers van wie de afbeelding werd gevonden. Iedere speler moet 1 keer aan de slag met elke component en de speler die aan het einde van de 5 rondes de meeste punten heeft is de winnaar van het spel. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar het levert wel een hoop spelplezier op !

Voor wie geen genoeg krijgt van Pictures, of de uitdaging nog wat groter wil maken, is er nu de USA-uitbreiding. Vijfenvijftig nieuwe fotokaarten met typisch Amerikaanse dieren, uitzichten, gebouwen,... die afzonderlijk gespeeld kunnen worden, of doorheen de basiskaarten geschud kunnen worden.

Ook de manier van 'fotobouwen' kreeg een aanvulling met twee leuke sets: als eerste een dobbelbord met zeven dobbelstenen waarvan de gedobbelde symbolen aangeven of ze wel (groen), niet (rood), of zo-zo (tussenin) bij de foto passen. In maximum drie dobbelbeurten (het aantal 'weggelegde' dobbelstenen kies je zelf) moeten er minstens drie dobbelstenen op het dobbelbord gelegd worden. (Moeilijkere variatie: enkel de groene en rode kant mogen gebruikt worden, er is geen 'zo-zo' tussengebied meer). 

De tweede nieuwe opdracht bestaat uit transparante kaarten met symbolen die zoveel als nodig gecombineerd mogen worden, zolang de zwarten lijnen maar binnen het kader passen (de transparante stukken mogen uitsteken). Liever nog een moeilijkere opdracht ? Probeer de kaarten dan binnen het ronde  kader te puzzelen. 

Door toevoegen van het extra spelmateriaal kunnen vanaf nu tot zes spelers meedoen aan een rondje Pictures. Het spel eindigt na de zesde ronde (foto's kunnen vervangen worden na de derde ronde, of na elke ronde). Niets dat jullie nog tegenhoudt om aan de slag te gaan. Wie creëert het beste vrijheidsbeeld met schoenveters, of Golden Gate Bridge met dobbelstenen ? 


Dit spel werd geschonken door PD verlag en kan vanaf oktober gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 3 - 6
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Speelduur: 30 minuten




Reacties

Populaire posts