Dixit Disney Edition

Doet Disney jouw hart ook nog steeds sneller slaan en  ben je  betoverd door de magie? Dan kan je nu je hartje ophalen met Dixit Disney.  Dixit Disney is een op zich staand spel, met het  spel mechanisme van Dixit waarbij de kaarten volledig gebaseerd zijn op films en personages van Disney. 

Als we Dixit zeggen, dan zijn er weinigen die dit spel nog niet kennen. Maar voor de paar uitzonderingen geven we graag nog even mee hoe het spel werkt.  Voor dit spel heb je fantasie en verbeelding nodig, maar daarnaast moet je ook je medespelers goed kunnen inschatten.  Je kan spelen van 3 tot 6 spelers met een gemiddelde speelduur van ongeveer 30 minuten.

In de doos zitten 84 prachtige kaarten met mooie en unieke illustraties.  

Elke speler krijgt 6 handkaarten.  Om beurt is één van de spelers de verteller.  De verteller kiest een kaart uit zijn hand en vertelt iets over deze kaart.  Wat de verteller over de kaart zegt mag van alles zijn, een woord, een spreekwoord, een gedicht, een lied, een zin, …  Laat je verbeelding spreken.   Maar belangrijk: de verteller mag zijn kaart niet aan de medespelers tonen, en de verteller moet ook vaag en  wat raadselachtig blijven zodat hij niet volledig weggeeft welke zijn kaart is. Alle andere spelers, die ook 6 kaarten in hand hebben, kijken nu naar de eigen kaarten en nemen een kaart waarvan zij denken dat deze het best overeenkomt met de omschrijving van de verteller. Alle medespelers geven deze kaart  gedekt aan de verteller.  De verteller schudt alle gekregen kaarten met zijn kaart en legt deze open naast het spelbord op de hiervoor genummerde plaatsen.


Het is nu de bedoeling dat elke speler met uitzondering van de verteller raden welke kaart van de verteller is.  Om aan te geven welke kaart je denkt dat van de verteller is, heeft elke speler een schijf. Je kan  in het geheim het nummer selecteren horende bij de kaart die jij denkt dat van de verteller is.

De verteller krijgt enkel punten als zijn kaart door slechts een paar spelers geraden werd.  Raden alle spelers de kaart of niemand dan krijgt de verteller geen punten.  Het doel van de verteller is dus om iets van de kaart te zeggen maar ook niet te veel te verraden.

Dixit Disney  is eenvoudig te leren en snel klaargezet wat zeker een groot voordeel is.  En met dit Disney thema spreken de afbeeldingen aan.  Kijk daarbij heel goed naar de tekeningen want elke tekening zit boordevol kleine details die je anders makkelijk over het hoofd ziet. Welke films en personages kan jij vinden?  Zie je daar ergens Mickey Mouse, Winnie de Poeh, Jasmine, Belle, Elsa, Mowgli of Buzz Lichtyear?

Ben jij klaar om verteller te zijn en je kaart goed te omschrijven?  Gebruik je fantasie en 'bring on the magic!'.  Ik kan je garanderen dat het niet bij één spelletje blijft.

Dit spel is geschonken door Libellud / Repos en is vanaf oktober te spelen bij Het Geel Pionneke.
Dixit Disney Edition is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.




Aantal spelers : 3 - 6
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts