My Shelfie

Het doel in het spel My Shelfie is om alle je favoriete items zoals boeken, gezelschapsspellen, planten, foto’s, trofeeën zo keurig mogelijk uit te stallen op je nieuwe boekenrek. Elke speler krijgt een boekenrek voor zich, wat in dit spel dan ook echt betekent dat je een driedimensionale kader krijgt die je kan vullen met objecten.

Het vullen zal je niet zomaar lukraak willen doen. Bij het spel zijn er verschillende doelen waar je punten mee kan scoren.  Zo zijn er publieke doelen: hiervan worden er twee opengelegd, waar elke speler aan kan werken, en je krijgt een persoonlijk doel. Bij de publieke doelen is het zo dat diegene die hier eerst aan de voorwaarde voldoet, met de hoogste punten gaat lopen. Bij de persoonlijke doelen en de publieke doelen zijn de opdrachten totaal verschillend.  Zo dien je bij de persoonlijke opdracht een object op 1 specifieke plaats te hebben. De publieke doelen willen dan weer dat je objecten van bepaalde types in een bepaald patroon legt.  En als dat nog niet genoeg is kan je ook punten scoren door groepjes te maken van objecten van hetzelfde type. Je zal dus vaak je hoofd breken of welke objecten je waar gaat willen plaatsen.

Het spel verloop is als volgt:

Alle objecten, bestaande uit vierkanten tegels worden in een zak gestopt.  In het midden van de tafel wordt een spelbord klaargelegd, waar een aantal van de objecten opgelegd worden. Leuk weetje in de handleiding wordt dit spelbord verder beschreven als de woonkamer. Om je boekenrek te vullen kan je in een beurt objecten nemen die op het spelbord - de woonkamer - liggen.  Hierbij is de regel dat je enkel maar objecten mag nemen waar je langs de twee buitenzijdes aan kan. Concreet betekent dit dat er een hoek vrij moet zijn van het object alvorens je dit kan nemen. 

In je beurt kan je 1 tot 3 objecten nemen, zolang er twee buitenzijdes vrij zijn of vrij kunnen komen door het nemen van een ander object en de objecten moeten grenzen en in een rechte lijn liggen. Van zodra je objecten hebt kan je deze in je boekenrek plaatsen.  Met als regel, je dient alle objecten in dezelfde kolom te plaatsen.  Om je objecten te puzzelen zodat je doelen kan halen, zal je dus goed moeten plannen.  Zodra een speler zijn boekenrek vol heeft wordt de ronde nog uitgespeeld, zodat iedereen evenveel beurten heeft gehad. De speler die als eerst zijn boekenrek gevuld heeft krijgt hiervoor alvast een extra punt.

Het spel ziet er heel leuk uit,bevat mooie afbeeldingen en spreekt ook zeker aan door de het 3-dimensionele kader in de 4 op een rij stijl. De handleiding leest zeer vlot en de benamingen zijn goed gekozen. Om aan te duiden wie de startspeler is  werd er gekozen voor een zetel.  Perfect toch.  Maar over perfect gesproken, krijg jij je boekenrek perfect in orde?

Dit spel is geschonken door Cranio Creations en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2 - 4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts