Crossed signals


Geen bordspel met vertrouwde pionnen, dobbelstenen of tokens. Ook het tactische denkwerk en de vraag 'wat zal mijn volgende stap worden' ? zijn bij een potje Crossed Signals niet van doen. Wat niet wil zeggen dat er geen denkwerk bij de pas komt, integendeel, dit elektronische behendigheidsspel daagt je reactievermogen en handelingssnelheid uit. Wie wordt de Crossed Signals-kampioen ? 


Crossed signals bestaat uit twee 'joysticks' (met licht- en spraakopdrachten) met boven- en onderaan een kruisvormig lampje, dat de instructies aanduidt: bij een pijl dient de stick in de richting van deze pijl gezwaaid te worden. Verschijnt er een 'X', beweeg dan in de tegenovergestelde richting. Branden beide lampen ? Schudden maar met die joystick !

Het spel is gericht op kinderen, maar ook het volwassen testpubliek kan beamen dat voorgaande instructies makkelijker lijken dan ze zijn. Crossed Signals biedt voldoende afwisseling, want het spel bevat vier verschillende spelmodi: test je snelheid in het solospel of neem het tegen een tegenstander op in een rechtstreeks duel, waarbij ieder één joystick krijgt en het spel zal bepalen wie het snelst en best de instructies opvolgt.


Elektronisch speelgoed maakt soms behoorlijk veel lawaai, maar ook aan de ouders/begeleiders is gedacht: het spelvolume van de joysticks kan geregeld en aanzienlijk beperkt worden, zonder in te boeten aan spelplezier, want met een gemiddelde spelduur van amper 1 minuut is en nieuw spel snel gestart. Een revanche-spelletje voor de verliezer, een nieuwe triomftocht voor de winnaar of een solo-poging om je record te verbreken ? Aan jullie de keuze ! 

Dit spel werd geschonken door Mattel en kan vanaf februari gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 1 - 4

Leeftijd: vanaf 8 jaar

Speelduur: +- 1 minuut/spel

Reacties

Populaire posts