Watch


Je bent heel blij met je nieuwe baan. Je bent namelijk aangenomen in een heuse horlogefabriek in de Sowjet-Unie. Maar al heel snel stuit je op een diep donker geheim. De fabriek maakt niet alleen horloges, maar werd in de tweede wereldoorlog ook als munitie fabriek gebruikt. 
Je word ingedeeld bij de fabricage van tandwielen. Die kunnen natuurlijk an sich al geld opleveren, maar je kunt ze ook gebruiken om achter het grote geheim te komen en met tandwielen de munitiekisten te openen....
En je hebt natuurlijk ook altijd nog de mogelijkheid om het bureau van de directeur te gaan doorzoeken om zo aan de documenten te geraken, welke als bewijs kunnen dienen om de corruptie van de overheid aan te kunnen tonen met hun dubieuze rol ten tijde van de tweede wereldoorlog. Gebruik de bewakingsinfrastructuur van het kantoor om aan te tonen dat er ook medewerkers zijn die niet vies zijn van corrupt wangedrag. Maar wees altijd op je hoede; want iemand anders kan jou ook in de gaten houden..
Tijdens het spelen voel je de klok tikken, terwijl je probeert je geheime acties voor de andere spelers te verbergen. Om in je missie te slagen moet je ervoor zorgen dat de tandwielen precies op hun specifieke uurwerkplek vallen, precies op het moment dat je ze daar nodig hebt. Een precisie werkje dus.

Het speelbord is ingedeeld in 4 afdelingen. Namelijk de werkplaats, laadzone, opslagplaats en het kantoor van de voorwerker. Iedere afdeling heeft twee actiespots. Eén actie die wat meer zekerheid beidt en een meer risicovol actieveld. 


Iedere ronde bestaat uit de volgende vijf fasen:
  • Arbeider inzetten op één van de actievelden (Let op dat er op ieder actieveld maar één arbeider kan staan)
  • Vul de horlogekaarten aan en doe een betaling (Vanaf ronde 2)
  • Voer acties uit. (Inclusief de horloge actie)
  • Draai het uurwerk door
  • Draai een nieuwe marktkaart open
Ieder actieveld heeft zijn eigen specifieke eigenschap waarmee je punten kunt vergaren. 
Het spel eindigt na fase 3 van ronde 12. Vanaf dat moment is de trekstapel van de marktkaarten leeg. En het horloge is op klok nummer 9 geëindigd. Dan is de tijd aangebroken voor je laatste smokkel actie. Je spelerstableau voorziet in een handige tool om de eindscore te berekenen. 

Qua uiterlijk sluit het spel perfect aan bij het thema. De afbeeldingen op de kaarten en op het spelerstableau brengen je terug in het verleden van de Sowjet-unie. Je waant je een echte smokkelaar. De metalen tandwielen zijn leuke spelonderdelen, zodat het allemaal meer gaat leven.  
Het spel voorziet tevens in een solovariant. Let op dat er ook specifieke regels zijn voor een twee-speler spel. 

Aantal spelers: 1-4
Leeftijd: Vanaf 14 jaar
Speelduur: 60 minuten

Watch is binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke

Dit spel is geschonken door PD Verlag

Reacties

Populaire posts