Zauberberg

Op deze magische berg heb je maar één doel: zorg ervoor dat je tovenaarsleerlingen voor de heksen de berg afgegaan bent en als eerste de eindstreep onderaan de berg bereikt hebt. Maar dat is natuurlijk niet zo makkelijk als het lijkt. De dwaallichtjes, hebben niet voor niets deze naam meegekregen en laten je verdwalen voordat je beneden bent. Want de dwaallichtjes hebben grote invloed op de te volgen weg naar beneden. 
Om het spel te starten, moet je ervoor zorgen dat het speelbord verhoogd is opgesteld. Vervolgens worden de zes tovenaarsleerlingen op de achterste rij geplaatst en de vier heksen op de daarvoor bestemde startplaatsen. Stop de vijf gekleurde knikkers in de bijgeleverde stoffenzak en de race kan beginnen. 
In je beurt trek je een dwaallichtje (knikker) uit de zak en laat deze op de door jou gewenste plek los boven aan de berg op één van de zes startkanalen. Als het dwaallicht een figuur raakt, dan stopt deze. Pak het figuur op en plaats dit naar de eerstvolgende open plek van dezelfde kleur als het dwaallicht. Hier komt een beetje tactisch vernuft bij kijken. Moet je een tovenaarsleerling verplaatsen, dan wil je dit zo snel mogelijk doen, want misschien raak je deze nog een keer en mag je hem nogmaals verplaatsen zodat deze sneller beneden is. Een heks daarentegen, wil je heel langzaam verplaatsten, want die wil je natuurlijk zo lang mogelijk bovenop de berg houden. Als een dwaallicht onverhoopt geen enkel figuur raakt, dan ben je verplicht om een heks te verplaatsen. Dit doe je dan naar het eerstvolgende veld dat dezelfde kleur heeft. Zodra alle vijf de dwaallichten hun weg bewandeld hebben, stop je ze terug in de zak en begint het hele spel van voren af aan. 

Je kunt de moeilijkheidsgraad aanpassen, door meer tovenaarsleerlingen of minder heksen aan de start te laten verschijnen. De spelers winnen gezamenlijk het spel als zij erin slagen om alle tovenaarsleerlingen beneden aan de berg te hebben staan, voordat de heksen gearriveerd zijn. 

Het spel is erg leuk voor onze jongste spelers. Ze leren hoe ze gezamenlijk aan een doel kunnen werken. Het spel ziet er bovendien nog erg attractief uit. 

Aantal spelers: 1-4
Speelduur: 15 minuten
Leeftijd: Vanaf 5 jaar

Dit spel is geschonken door Amigo


Zauberberg is binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke

Reacties

Populaire posts