Decktective : the will without an heir

We bevinden ons in Nederland, in het jaar 1698. De heer Cornelius Kloos is de klos. Hij werd dood in zijn bureau terug gevonden. Cornelius was de voorzitter van de Kloos Trading Company. De kluis in zijn bureau staat open, maar het testament is nog steeds verzegeld. Waarom is hij vermoordt ? Door wie ? Waarom ? En hoe ?


The will without an heir - of de erfenis zonder erfgenaam - is een coöperatief detective spel in kaartvorm. Maar toch zal je door de vindingrijkheid van de makers een 3D maquette kunnen opstellen van de scene waar het verhaal zich afspeelt.

De spelers gaan een mysterieuze zaak moeten oplossen. Ze spelen hun kaarten open op tafel om informatie te delen met andere spelers, maar kaarten mogen pas gespeeld worden als het getal dat er op staat even groot of gelijk is aan het aantal kaarten die in het archief liggen. En bij de start liggen er nog geen kaarten in het archief !

Er zit dan niets anders op om kaarten die volgens jou niets te maken hebben met de op te lossen zaak, af te leggen in het archief, en eventueel te memoriseren wat er allemaal op staat. Zodra er meer en meer kaarten in het archief komen te liggen, des te meer kaarten open op tafel kunnen gespeeld worden. Als er meer en meer informatie bekend is, kunnen de spelers aan de hand van deductie en assumpties de oplossing van het raadsel vinden.

Tegen het einde van het spel zijn er enkele kaarten beschikbaar met daarop telkens een vraag en meerdere antwoorden op. Door middel van een soort van paperclip kan je het antwoord dat jij en je team denkt dat juist is, aanduiden. Dat doe je voor elke vraag die er is. Helemaal op het einde van het spel zal de oplossing bekend gemaakt worden. Afhankelijk van hoeveel antwoorden je juist had, scoor je een bepaald aantal punten.

Je begrijpt wel dat we niet te veel over het spel zelf kunnen vertellen, zodanig je het zelf ook nog kan spelen. En dat is dan ook het minpunt aan dit spel : je kan dit maar één keer zelf spelen. Gelukkig kunnen er nog meerdere spelers van genieten, aangezien dit spel niet destructief is. Het feit dat je dit niet tegen tijd speelt, is ook interessant. Zo kan je rustig met z'n allen discussiëren over de mogelijke oplossingen.

Dit spel is geschonken door dV Giochi en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 1 - 6
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 1 uur

 

 

 

Reacties

Populaire posts