Rolling Dice


Om een potje Rolling Dice te kunnen gaan spelen, moet je eerst even je creatieve kant laten zien. De speeldoos moet namelijk omgetoverd worden tot dobbelsteenarena. Je plakt een kartonnen ijsschots in de doos om zo een plek te creëren waar je de dobbelstenen in kunt laten landen. Vervolgens verwijder je één kant van de doos om je dobbelstenen beter te kunnen gooien. Maar jullie hebben geluk, het creatieve gedeelte hebben we al voor jullie gedaan. Dus kan er direct gestart worden met het werpen van de dobbelstenen. 

Elke ronde in het spel gooi je drie of vier dobbelstenen op de ijsschots. Als je alle vier je dobbelstenen van jouw kleur geworpen hebt, kies je één dobbelsteen uit die je laat liggen voor de volgende ronde. De andere drie dobbelstenen worden van de ijsschots verwijderd. Als je drie dobbestenen hebt mogen werpen, moet je één van de zojuist gerolde dobbelstenen kiezen om op de ijsschots te laten liggen. Om hem te mogen laten liggen, moet de dobbelsteen wel een hoger aantal ogen laten zien, of verder weg op de ijsschots terecht gekomen zijn. Als al je dobbelstenen in het water beland zijn of als het je niet gelukt is een hoger getal te gooien, dan moet je voor straf één dobbelsteen aan de rand van het speelbord leggen op de daarvoor bestemde vakjes. Als iedereen aan de beurt geweest is, wordt de score van die ronde opgemaakt. Alle dobbelstenen die op de ijsschots terecht gekomen zijn, scoren punten. Je scoort bonuspunten als je op een visnet terecht komt en minpunten als je in een ijsgat terecht gekomen bent. Nadat de score gereld is begint de volgende ronde. Degene die als eerste een dobbelsteen op een ijsblok heeft geplaatst begint de nieuwe ronde met werpen. 

Het spel eindigt wanneer een bepaald aantal punten behaald is. Dit is afhankelijk ban het aantal spelers. 
de speler die als eerste dit puntenaantal weet te bereiken, wint het spel. Op de doos valt te lezen dat dit spel in 2021 de Weense spellenprijs gewonnen heeft in de categorie 'hit' voor familiespelen. Misschien is het inderdaad meer geschikt als echt familiespel. De veelspeler zal er weinig plezier aan beleven, zelfs niet als een tussendoortje. 

Aantal spelers: 2-8
Leeftijd: Vanaf 8 jaar
Speelduur: 30 minuten

Dit spel is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke

Dit spel is geschonken door Abacus Spiele

Reacties

Populaire posts