Cactus Town


Wie wil er nu niet een hoofdrol vertolken in het Wilde Westen? Kruip in de huid van de sheriff, neem een pistool ter hand of sluit je aan bij een gevaarlijke bende. Het decor van dit spel is het mysterieuze stadje Cactus Town. Maar het is niet enkel mysterieus, je zult zien dat er ook genoeg actie in het kleine stadje zit. Naast de rol van sheriff of bendelid, kun je ook nog kiezen voor de premiejager of voor de elegante Can-Can danser. 


Het spel wordt over twee rondes gespeeld. Iedere rond bestaat uit twee fasen:
1. Planningsfase
In een beurt plannen de spelers hun acties. Tijdens deze fase nemen de spelers gelijktijdig drie kaarten uit de hand en leggen deze gedekt voor zich neer. Zij mogen hiervoor drie van de vier actiekaarten gebruiken. Dat klinkt heel makkelijk, maar niets is minder waar. Hou er rekening mee dat de acties afwisselend tussen de spelers gespeeld worden, wat je planning behoorlijk in de war kan schoppen. De actiekaarten worden daarbij ook nog eens in omgekeerde volgorde uitgespeeld, wat inhoudt dat de laatst geprogrammeerde kaart als eerste uitgevoerd wordt. 


2. Actiefase
De startspeler begint met het omdraaien van zijn eerste actiekaart. Daarna volgen de andere spelers met de klok mee. 

De personages van elke spelers bewegen zich over een raster van 5x5. Dit bouwkaartraster wordt willekeurig met de voorkant gedekt neergelegd. Hou er rekening mee dat er regels gelden voor het mogen bewegen van je personages door de stad. 

Wanneer één van de spelers zijn doel bereikt heeft, dan eindigt het spel onmiddellijk. 


Het spel heeft een prima herspeelbaarheid, omdat er telkens met een ander doel en met de daarbij behorende acties gespeeld wordt. De speelduur is ook erg plezierig met z'n 15 minuten per speler. 
Ben je klaar om het duel aan te gaan? Of ga je liever plunderen voor goud? Of staat je hoofd meer naar het wagen van een dansje door je beste Can-Can versie van stal te halen? Liever een paard stelen? Dat behoort ook tot de mogelijkheden. Wat zeker is dat er in ieder geval veel te gebeuren staat in Cactus Town. Tijd om je eigen filmische westernverhaal te gaan maken!

Aantal spelers: 2-4
Leeftijd: Vanaf 7 jaar
Speelduur: 15 minuten per speler


Dit spel is binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke

Cactus Town is geschonken door Second Gate Games


Reacties

Populaire posts