Catch that mouse


Het doel van dit snelle kaartspelletje is simpel: raak als eerste speler al je handkaarten kwijt. En niet door ze stiekem op de grond te werpen, nee door snel en oplettend te spelen.
 
Schud om te beginnen alle 54 kaarten. Deze 54 kaarten bestaan uit 18 muizen, 6 andere dieren, 12 voorwerpen en 18 kazen. Geef iedere speler een gedekte stapel van ongeveer evenveel kaarten. Je wint als je ervoor zorgt dat jouw stapel, op een legale manier, al eerste verdwenen is. 

Je speelt in dit spel om de beurt. Als je aan de beurt bent, draai je snel en zonder te kijken de bovenste kaart van jouw stapel om en legt deze op de gezamenlijke stapel. Ligt daar bovenop een kaaskaart en leg jij er een muiskaart op, dan moet iedereen de muis vangen. En hoe gaat dat in zijn werk? Niet met een ouderwetse muizenval of met inmiddels verboden gif. Nee, het werkt heel simpel, door hard te meppen. (Het is niet aan te raden dit te doen met een echte muis. Neem daarvoor liever een bezemsteel en sla hem daarmee zo hard mogelijk op zijn kop, in plaats van dit te doen met de blote hand). 


Mep je als laatste op de muizenkaart? Pak dan de gezamenlijke stapel op en schuif deze onder je eigen stapel. 

Mep je echter ten onrechte op een kaart, doordat je vizier niet juist afgesteld stond en je de eekhoorn per ongeluk aan zag voor een muis, dan heb je pech en dien je ook alle kaarten van de stapel onder je eigen stapel te schuiven. 

Als je zo goed gespeeld hebt, dat je nog maar één kaart over hebt, dan roep je luid en duidelijk: 'laatste kaart!'. Vergeet je dit te doen, dan moet je voor straf de hele stapel van gezamenlijke kaarten onder je eigen kaart schuiven. Dacht je er bijna te zijn, kun je weer opnieuw beginnen. Vergeet dit dus niet te roepen. 

Het kaartspelletje ziet er leuk uit en het is nog al eens snel gespeeld. De regels zijn samen te vatten in een paar zinnen. Typisch een spel dat met onze jongste spellenliefhebbers zo gezegd tussen de soep en de aardappels gespeeld kan worden. 
 
Aantal spelers: 2-4
Leeftijd: vanaf 5 jaar
Speelduur: 10 minuten

Dit spel is binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke

Catch that mouse is geschonken door Gam'inBizReacties

Populaire posts