Double Donkey

Jij mag vandaag de grootste ezel zijn, en niet in een kerst-toneelstukje, maar gewoon aan de spellentafel. Maar ik kan je alvast verklappen, dat je liever bedankt voor de eer en iemand anders deze rol in zijn of haar schoenen schuift. Een gewone ezel is nog niet zo'n probleem in dit spel, dat zijn jullie voor even namelijk allemaal. Maar de GROOTSTE ezel, dat is teveel van het goede.

Kies dus maar snel de juiste dobbelstenen uit, neem een zeker risico en doe vervolgens snel je ezelkaarten weg.

Elke speler krijgt 10 handkaarten en neemt er hier drie van op hand. Vervolgens wordt er bepaald wie er mag beginnen. De startspeler werpt de zes dobbelstenen. Kiest er vervolgens één uit en de volgende speler werpt de overgebleven vijf dobbelstenen. Ook deze speler kiest één dobbelsteen uit. Let op dat dit niet hetzelfde getal mag zijn dan er al apart gelegd is. Een uitzondering is, als alle getallen al aan de kant gelegd zijn. Dan heeft de speler de keuze uit alle dobbelstenen om er één apart te leggen. Dit gaat zo verder totdat alle waardes bepaald zijn. 
Dit is het startsein voor de kaartfase. In deze fase spelen de spelers gelijktijdig één tot drie handkaarten uit. De getallen op de dobbelstenen bepalen de waarde van de kaarten. Waarbij de kleuren van de ezelkaarten gelijk is aan de waarde van de kleurendobbelstenen. De speler met de hoogste kaartwaarde is de grootste ezel in deze ronde en kan zijn handkaarten niet afleggen. In plaats daarvan ontvangt hij de grootste ezelkaart welke hij voor zich neerlegt. Alle andere spelers trekken nieuwe kaarten van hun eigen trekstapel.

De eerste speler die zijn 10 handkaarten kwijt gespeeld is, wordt de winnaar van dit hilarische kaartspelletje, met zeer grappig artwork.

Aantal spelers: 2-5
Leeftijd: vanaf 8 jaar
speelduur:20 minuten

Double Donkey is binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke
Dit spel is geschonken door Piatnik



Reacties

Populaire posts