Fail


Fail is een snel kaartspel voor twee personen van Zweedse makelij. Het eerste dat opviel toen we de doos openden, was het feit dat er geen inbussleuteltje mee geleverd is.

Spelers kiezen om de beurt een dierenkaart om zo een betere link te kunnen maken dan hun tegenspelers. Op elke kaart staat een dier afgebeeld en halve symbolen op elk van de linker- en rechterrand ervan. Het matchen van symbolen levert je punten op. 

Bij aanvang van het spel worden de kaarten neergelegd volgens een vast patroon. De eerste drie kaarten worden verdekt naast elkaar gelegd. Daar komen vier openliggende kaarten gedeeltelijk bovenop te liggen. Om vervolgens weer een rij van drie gesloten kaarten neer te leggen. De vierde rij bestaat uit vier opengedraaide kaarten, de vijfde rij uit vier gesloten kaarten en de laatste rij uit twee gesloten kaarten. Let er op dat de kaarten altijd halverwege de voorgaande kaarten liggen. De uitleg is misschien lastig, maar in het spelregelboekje wordt een keurige illustratie weergeven waaruit je direct begrijpt wat de bedoeling is. Als je alle kaarten op de juiste manier neergelegd hebt, kan het spel van start gaan. 


Als je aan de beurt bent neem je een niet afgedekte kaart van tafel. Leg de gekozen kaart voor je neer. Wanneer je al kaarten voor je hebt liggen, dan moet de laatste gepakte kaart uiterst links of uiterst rechts aangesloten worden. Probeer de juiste keuze te maken, zodat er een mooi aaneengesloten symbool ontstaat. 

Wanneer er kaarten niet langer gedekt zijn in de voorraad, dan worden deze direct opengedraaid. 

Wanneer de laatste kaart uit de voorraad genomen wordt, dan eindigt het spel. 
De eindscore ziet er als volgt uit:
- Iedere munt op je kaarten levert 1 punt op.
- Elke combinatie van symbolen levert eveneens 1 punt op. 

De speler met de meeste punten wint het spel. 

Aantal spelers: 2
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Speelduur: 15 minuten

Dit spel is binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke

Fail is geschonken door Games by Lyck


Reacties

Populaire posts