Café del Gatto

In Café del Gatto, hebben jullie de taak om koffies te bereiden. Haal de barista in je naar boven en maak zo snel mogelijk de beste koffies zodat je de meeste punten kan vergaren.

Bij aanvang van het spel heeft elke speler 5 lege koffiekoppen voor zich liggen waar je de juiste koffie in moet klaarmaken.  De koffiekoppen zijn allemaal verschillend, gaande van een heerlijke espresso, espresso macchiato, doppio, cappuccino en latte macchiato. Sommige koffies vereisen melk terwijl andere worden samengesteld uit enkel koffie. Het enige wat je als barista nodig hebt is dus koffie en melk. Deze worden in het spel mooi vormgegeven door middel van tegels.  De bruine kant is koffie en witte kant is melk. Om de drankjes te maken worden de melk en de bonentegels beschikbaar gesteld in een espressomachine. Hier kan elke speler de nodige koffie en/of melk aankopen.  De prijs van koffie of melk is gelijk aan de tegenoverliggende tegel.

Na het kopen van een tegel verschuiven niet alleen de tegels, maar ook de prijzen.  Je zal dus als speler ook je strategische kant moeten gebruiken in je beurt om tegels goedkoop te verwerven en ze zo snel mogelijk en in juiste volgorde in de kopjes te plaatsen. Het doel is om een volledige, perfect gebrouwen drank te serveren. Zodra je één drankje of meerdere drankjes klaar hebt kan je in je beurt ipv tegels te kopen, serveren.

Diegene die als eerste een drankje klaar heeft krijgt hiervoor ook de meeste punten.  Naast punten wordt je ook beloond met geld, wat je dan weer kan gebruiken bij je volgende tegelaankoop van koffie of melk. Als je in beurt echt niets kan, dan mag je ook steeds 2 geldstukken nemen. Je merkt het al, het is kiezen of verliezen. Wat doe je eerst: ga je nog tegels kopen of ga je toch al serveren?

Het is een race tegen de klok om als eerste vijf verrukkelijke drankjes te serveren. Café del Gatto is een spel dat niet alleen enthousiaste koffieliefhebbers zal bekoren maar ook de strategen. Bewijs jij of je de meester barista bent?

Dit spel is geschonken door Schmidt Spiele en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2 - 5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts