Zodiac Rush

 

Zodiac Rush is een van de populairste spellen van Vietnam, en we bieden jullie bij deze eveneens de kans om kennis te maken met het kleurige spelbord en de leuke meeples. In dit leuke chaotische familiespel bewegen de spelers zich door een stad onder dreiging van een komeetinslag. Bij aanvang krijgt elke speler een karakterkaart (van een sterrenbeeld) waarop een speciale eigenschap staat die van pas kan komen doorheen het spel. 

Het bord beslaat een hele stad, gevuld met onder andere scholen en winkels. Deze winkels bevatten kistjes met grondstoffen (punten), waarop de spelers jagen voor de komeet inslaat en de winkel tot puin herleidt. Hierdoor verdwijnt niet enkel de winkel, maar ook alle erin beschikbare kisten, wees dus snel en haast je doorheen het spelbord ! 


Zodiac Rush is eenvoudig qua opzet: als je aan de beurt bent krijg je een actiekaart, gooi je met de dobbelsteen en beweeg je je meeple over het bord. Telkens als je op een winkel belandt mag je de aanwezige kisten in je voorraad (trolleykaart) plaatsen. Na elke ronde wordt er een kometenkaart getrokken die aangeeft welke winkel er ontploft die winkel. Eventueel aanwezige spelers verliezen een kist uit hun voorraad. 

Meer in detail: je gooit met de dobbelstenen, maakt strategische bewegingen op het bord en doet mee aan open drafting om krachtige uitrustingskaarten te verzamelen. Maak ook optimaal gebruik van de speciale vaardigheden van je dierenriemfiguur om kisten te stelen, de zetten van andere spelers te saboteren of op een andere manier een concurrentievoordeel te behalen en je winstkansen te vergroten.
Zo kan je een andere speler 'naar school' sturen, en dat zou wel eens een lange straf kunnen worden: Monopolygewijs geraak je hier enkel uit als je een zes (of een vijf) dobbelt. 


Het spel gaat door tot alle kisten van het bord verdwenen zijn, hetzij door veroverd te zijn door de spelers, hetzij door verloren te gaan na een komeetinslag. De speler met de meeste kisten in zijn bezit wint het spel (en krijgt, zo leert de even kleurrijke spelhandleiding, de titel van held van de regenboogplaneet). Probeer dus de snelste te zijn, of de slimste: je kunt ook met de bus naar de andere kant van het bord reizen, en er zijn plekken waar je kaarten kunt krijgen of moet afleggen. 

Een leuk weetje om af te sluiten: je doorheen de spelhandleiding loodsen is een plezier om naar te kijken: de spelregels zijn immers uitgelegd aan de hand van een stripverhaal. Maar dat laten we jullie, net als het spel zelf, uiteraard zelf ontdekken. 

Dit spel werd geschonken door  Board Game VN en kan vanaf december gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers: 2 - 6 spelers
Leeftijd: vanaf 10 jaar
Speelduur: 30 minuten

Reacties

Populaire posts