Prophecy

Prophecy neemt spelers mee naar het hart van een Maya-verhaal, waar priesters de toekomst voorspellen met behulp van een mystieke codex. In dit intrigerende slagenspel wordt niet alleen je vaardigheid in kaartspelen op de proef gesteld, maar ook je vermogen om je eigen lot te voorspellen. Met unieke elementen zoals voorspellingen, speciale kaarten en een wisselende troef, biedt Prophecy een verfrissende draai aan het traditionele slagenspelgenre.

Het centrale concept van Prophecy draait om het voorspellen van het aantal slagen dat je denkt te halen. Voordat de kaarten worden uitgespeeld, moeten spelers een aantal kaarten opzij leggen als voorspelling.

Idem zoals in een gewoon kaartspel zijn vier kleurreeksen, hier worden deze vertegenwoordigd door  zon, speer, slang en adelaar.  Om je voorspelling te maken, bepalen deze reeksen ook het aantal slagen dat elke kaart vertegenwoordigt. Bijvoorbeeld, de speer is gelijk aan 1 slag, terwijl de adelaar 3 slagen vertegenwoordigt. Dit unieke mechanisme voegt diepte toe aan het spel en vraagt spelers om slimme keuzes te maken bij het bepalen van hun voorspellingen. De kaarten die je bij je voorspelling opzij legt kunnen niet worden gebruikt om slagen te halen, waardoor spelers strategische keuzes moeten maken tussen welke kaarten ze willen gebruiken om te voorspellen en welke kaarten ze willen gebruiken in het spel om slagen te winnen.

Met 14 normale kaarten per kleurreeks en 4 speciale kaarten, krijgt elke speler een gevarieerde set kaarten om mee te werken. De speciale kaarten, zoals de jaguar, aap, hagedis en sjamaan, voegen een extra laag strategie toe aan het spel. De sjamaan kan bijvoorbeeld de laatst gespeelde kaart altijd met 0.5 verhogen, maar mag nooit als eerste worden uitgespeeld.

Het troefmechanisme in Prophecy wordt ook bepaald door het rondewiel samen met de speciale kaarten zoals de aap en hagedis.  Op het rondewiel wordt bij het begin van elke beurt een kleurreeks aangeduid die als overrulende troef geld. De kaart die als eerste door een speler wordt uitgespeeld is bij de start de troef, maar deze  troef kan dus wijzigen als spelers speciale kaarten spelen of als een speler de leidende kaart niet volgt en een kaart speelt van de reeks aangeduid op het rondewiel.

Spelers moeten slim manoeuvreren met deze troefregels om hun voorspellingen waar te maken en extra punten te scoren. De toevoeging van bonuspunten voor een correcte voorspelling voegt een extra laag van spanning en beloning toe aan het spel.

De combinatie van een boeiend thema, unieke voorspellingsmechanismen en strategische elementen maakt Prophecy een must-play voor liefhebbers van kaartspellen. De variëteit aan kaarten, speciale krachten en troefregels zorgt voor een dynamische en uitdagende ervaring die zowel ervaren spelers als nieuwkomers zal bekoren. Prophecy slaagt erin om de magie van voorspelling te vangen in een kaartspel dat zowel diepgaand als toegankelijk is.

Dit spel is geschonken door Iello en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2 - 6
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 40 minuten

 

 

Reacties

Populaire posts