Quicksand

Quicksand is een meeslepend en uitdagend coöperatief bordspel dat spelers op de proef stelt. Het spel combineert strategie, timing en teamwork op een unieke manier om een opwindende speelervaring te bieden.


Het doel van het spel is om als team het Quicksand uit te schakelen, een verraderlijk apparaat dat bestaat uit tandwielen en zand. Het zand wordt voorgesteld door zandlopers en de spelers worden uitgedaagd de zandlopers om te draaien voor het laatste zand doorgelopen is.

In het spel worden eerst tegels geplaatst in de vorm van een open halve cirkel, deze tegels bestaan in verschillende symbolen, kleur en vorm. Voor de laatste tegel, dit kan de 3de, 4de of 5de tegel zijn (dit is afhankelijke van het spelniveau) wordt een ontmantelingsmarkeerder gelegd. Op deze tegels worden vervolgens de zandlopers geplaatst, één zandloper per tegel, startende op de eerste tegel en zo verder. Het doel is om alle zandlopers over deze ontmantelingsmarkeerder te krijgen. Als je hier als team in slaagt dan winnen jullie het spel. Elke speler krijgt vervolgens 3 kaarten op hand, waarmee een speler een zandloper of zandlopers naar een andere tegel mag zetten en hierdoor de zandloper(s) terug kan omdraaien. Elke kaart toont slechts één vorm of kleur, en het draaien van de zandlopers hangt af van het matchen van deze elementen. Na het startsein worden alle zandlopers gelijktijdig omgedraaid en begint het spel. Een leuk weetje is dat alle zandlopers een verschillende doorlooptijd hebben.

De startspeler begint, speelt een kaart en hierdoor mogen alle zandlopers die op een gelijkaardige tegel staan dan de gespeelde kaart verplaatst worden naar de volgende tegel. Als de volgende tegel bezet is dan kan je de zandloper niet verplaatsen. Als een zandloper volledig leeg is dan wordt deze naast de tegel gezet en kan éénmalig terug in het spel gebracht worden door het spelen van een kaart die overeenkomt met de desbetreffende tegel. Als een zandloper die naast een tegel staat opnieuw leegloopt voor deze terug op een tegel staat is het spel verloren. Dit zelfde geldt ook voor de zandlopers die al achter de ontmantelingsmarkeerder staan, als één van deze leegloopt voor de laatste zandloper over de markeerder is eindigt ook het spel in mineur.  Spelers moeten dus goed samenwerken en hun kaarten slim spelen om de zandlopers te beheren. Goede communicatie is zeker nodig!

Het spel dwingt spelers om een balans te vinden tussen snelheid en voorzichtigheid. Te snel handelen kan leiden tot problemen, terwijl te lang wachten kan leiden tot een mislukking van het spel. 

Quicksand vereist perfecte samenwerking en strategische planning om zo goed mogelijk samen te werken en correct te handelen voordat de zandlopers leeglopen. Quicksand biedt een unieke draai aan coöperatieve spellen door de elementen van timing en kaartbeheer te integreren. De uitdagingen en spanning die ontstaan ​​uit het voorkomen van de zandlopers die leeglopen, zorgen voor een meeslepende en opwindende spelervaring. Voor liefhebbers van coöperatieve spellen die hun strategische vaardigheden willen testen, is Quicksand zeker een aanrader. Met zijn ingenieuze mechanismen en het constante gevaar van het Quicksand, zal dit spel gegarandeerd voor veel adrenaline zorgen tijdens je volgende spelletjesavond.

Dit spel is geschonken door Horrible Guild en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 1 - 7
Speelduur : 15 minuten
Leeftijd : vanaf 8 jaar

Reacties

Populaire posts