The plot thickens

 

The Plot Thickens is een Engelse uitdrukking die aangeeft dat een verhaal een complexe wending neemt. Hou dat zeker in het achterhoofd bij het openen van de speldoos van dit vertelspel voor snel denkende, fantasierijke mensen zoals jij en je vrienden. Het doel is om verhaal van je personage en hun lot te schetsen aan de hand van verhaalkaarten (mensen, plaatsen en dingen). Je verdient plotpunten voor elke kaart die je gebruikt om je verhaal op te bouwen én voor elke keer dat je je verhaal verweeft met dat van anderen.

Aan het einde van het spel verwerft de speler met de meeste verbindingen met andere spelers de titel van 'hoofdpersonage', en kiest deze speler hoe het gemeenschappelijke verhaal afloopt. Waren de meeste links van het verhaal gekoppeld met je eigen vertelkaarten ? Dan ben je 'de auteur' en krijg je de eer om de titel van het verhaal te kiezen. Welke rol ga jij speler, wat is jullie verhaal en gebeurt wat de speltitel vertelt ? Namelijk : 'The Plot Thickens?' Gaan jullie voor een verhaal vol intrige, actie, romantiek? Of gaan jullie volledig de absurde toer op ? De keuze is volledig aan jullie ! 


De set-up is eenvoudig; elke speler krijgt de puntentokens in de overeenkomstige kleur, drie 'personenkaarten' waarvan de speler er eentje kiest (dat zijn 'karakter' is gedurende het spel). Verder krijgt elke speler 5 vertelkaarten op hand (1 persoonkaart, 2 plaatskaarten en 2 voorwerpkaarten), waarop het verhaal begint te bouwen. 


Krijg je niet genoeg van het vertellen van verhalen, of droogt de inspiratiebron van het basisspel (detective versie) langzaam op ? Dan bevat het spel twee extra varianten: ga de romantische toer op met The Plot Thickens - The Romance Edition. Haal de Romeo of Julia in jezelf naar boven en bedenk verhalen rond liefdesbrieven, fluisteren en kampvuren. 


Liever wat minder cheesy ? Hoewel het met onderwerpen als de rondborstige bardame, de escort en 'the wrong place' ook een heel andere toer kan opgaan. Toch liever wat zediger : duik dan in de fascinerende wereld van aliens, asteroïden, en wetenschap met onderwerpen als DNA, plasma en slijm. Met als personages aliens, 'superhumans' of spaceheerser. Of ga all the way en combineer de drie varianten door elkaar en maak er een superspannend, knotsgek of zeemzoet romantisch verhaal van ! Alle varianten zitten mooi verpakt in de stevige boekvormige doos: een ideaal spel om bijvoorbeeld mee te nemen op vriendenweekend ! 

Dit spel werd geschonken door Bright Eye Games en kan vanaf december gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 3 - 4 spelers
Leeftijd: vanaf 14 jaar
Speelduur: 20 minuten

Reacties

Populaire posts