Tossit


Iedereen kent petanque: dit een een variant hiervan. Je gaat de jack gooien en probeert je eigen tossits zo dicht mogelijk hierbij te gooien om zo veel mogelijk punten te verzamelen. Je kan met je tossits tegen een groot raam gooien of op een tafel, dat kies je zelf. Er zijn ook verschillende varianten van regels om het spel leuker of uitdagender te maken. Let wel op voor de verschillende varianten moet je wel soms meerdere spellen in je bezit hebben van verschillende kleuren om dit te kunnen spelen. Als je alles hebt kan je beginnen met gooien.


In het klassieke spel moet je zoals bij petanque 13 punten halen door je tossits zo dicht mogelijk bij de jack te gooien. Je gooit eerst de jack (deze tossit is de enige tossit met een andere kleur) en dan een tossit met je eigen kleur. Het andere team gooit ook een tossit, degene die het verste van de jack verwijderd is, blijft gooien tot al de tossits op zijn. Degene die de ronde wint, mag de volgende ronde de jack gooien. Zorg ervoor dat je zo'n 3m van de tafel of het raam staat om te werpen. Als iedereen al zijn tossits heeft gegooid stopt deze ronde en wordt er gekeken naar wie het dichtste bij de jack is.

Je krijgt een punt voor elke tossit die dichter bij de jack landt dan de tossits van tegenstander. Vergeet zeker niet te proberen om de bijzonderheden te gooien om extra punten te verdienen. Als er een kus plaatsvindt (je gooit je tossit tegen een andere tossit (ongeacht van welk team deze is)), krijg je een punt. Als je een "jack-kus" hebt (je gooit je tossit tegen de jack), dan krijgt elke tossit die blijft hangen van dat team ook een punt. Bij een jumpover win je 3 punten ook al wint je team niet de ronde, dit krijg je door je tossit op een andere tossit te plaatsen van je eigen team. Een jackover zorgt voor een teamoverwinning, je gooit dus je tossit op de jack. Bij een "jack val" krijgt het team dat op dat moment aan het winnen was een punt.


Er zijn verschillende varianten mogelijk zoals een duel aangaan, een gevecht of zelfs een soort van bierpong te spelen. Bekijk zeker de website om de verschillende varianten te leren kennen en je nog meer uit te dagen. Het is een leuk partyspel dat veel hilariteit met zich zal meebrengen. Wie lukt het om de tossits goed te gooien en zo veel mogelijk punten te scoren

Dit spel werd geschonken door Tossit en kan vanaf december gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: minstens 2 spelers
Leeftijd: vanaf 3 jaar
Speelduur: 15-30 minuten

Reacties

Populaire posts