The Belgian beers race dice

De Belgian Beers Race dice van BYR Games is een op bier geïnspireerde dobbelspel, dat wel op mijn lijf lijkt geschreven te zijn, als liefhebber van het betere bier. In de Belgian Beers Race dice trek je rond in België, bezoek je zoveel mogelijk van zijn beroemde brouwerijen, hef je het glas in zoveel mogelijk verschillende brouwerijen, koop je flessen bier en en probeer je zelfs wat lokale kaas.


Het spel is aanbevolen voor spelers van veertien jaar en ouder, waarschijnlijk omdat bier als thema werd gebruikt. In principe zouden kinderen van 8 jaar het ook kunnen spelen.

Dit spel is de roll & write-variant van het spel Belgian Beers Race. Omdat ik het bordspel niet heb getest, kan ik deze twee titels niet vergelijken. Om te winnen, moet je zoveel mogelijk punten scoren. Het einde van het spel wordt ingeluid zodra een speler de drie gemeenschappelijke doelen heeft bereikt en een van de deelnemers terug is in Brussel.

Belgian Beers Race Dice is een race waarin een klassiek roll & write-mechanisme wordt gebruikt. Na een worp met de dobbelstenen hebben spelers verschillende actiemogelijkheden waarmee ze vakjes op verschillende sporen kunnen afvinken. De originaliteit van het spel zit in de manier waarop de dobbelstenen worden beheerd. Over het algemeen worden ze bij elke beurt opnieuw gegooid. Maar hier is het opnieuw gooien van de dobbelstenen een volwaardige strategie. De eerste speler begint door de 12 dobbelstenen te gooien en kiest er dan twee. De volgende spelers kunnen er drie nemen of alle 12 opnieuw gooien en er slechts twee nemen. Dit stelt hen in staat om een betere worp te proberen te krijgen om de geplande acties uit te voeren, maar ze zullen één actie minder doen. 

Met de dobbelstenen kun je reizen om een brouwerij te bezoeken. Om de bars rond te gaan, is het heel eenvoudig: je gebruikt een of meer dobbelstenen waarvan de som minstens gelijk is aan het nummer op de gebruikte route. Afhankelijk van het gebruikte vervoermiddel, dat wordt weergegeven door de kleur van de dobbelstenen, kan er een ecologische straf worden opgelegd als de som hoger is, omdat deze reis vervuilend is. Dit zal ervoor zorgen dat je vakjes op de bijbehorende baan afvinkt en je negatieve punten geeft. Bezoeken aan een nieuwe brouwerij laten je vakjes afvinken op de baan en bieden je de mogelijkheid om een biertje te drinken of een fles te kopen, maar dan moet je wel een dobbelsteen afleggen. De hopbaan en de gespecialiseerde brouwerijbaan moeten eerlijk worden beheerd om punten op te leveren. De behaalde punten zullen overeenkomen met het laatste identieke niveau op de bierbaan en de flessenbaan. Voor gespecialiseerde brouwerijen moet je er een van elke categorie hebben bezocht om punten te scoren. Het is belangrijk om de winstgevendheid van deze acties goed te berekenen, want ze vereisen het afleggen van dobbelstenen en dus minder reizen.

Belgian Beers Race Dice is een strategisch spel waarin je de voortgang van tegenstanders in de gaten moet houden. Aan het einde is er vaak weinig verschil in punten en de overwinning hangt aan een zijden draadje. Dit komt deels doordat wanneer een doel is bereikt, een ander doel, dat bekend was bij de deelnemers, wordt toegevoegd. Deze titel biedt ook de mogelijkheid om kazen te gebruiken als bonussen. Maar let op de keerzijde die zich uit in de vorm van negatieve punten.

Om een kans te maken om te winnen, mag je het behalen van doelen niet negeren, wat een grote puntenbron is. Om effectief te zijn, moet je je reis goed plannen, want hoewel alle wegen naar Brussel leiden, zijn sommige meer geschikt dan andere. Daarna zijn er twee hoofdassen die naar voren komen: ofwel haast maken om de brouwerijen rond te gaan, ofwel de tijd nemen en jezelf de tijd gunnen om iets te drinken. Santé.

Dit spel is geschonken door Byr Games en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 1 - 4
Leeftijd : vanaf 14 jaar
Speelduur : 30 - 60 minuten

 

Reacties

Populaire posts