Task team

Ben je competitief en heb je zin in een uitdaging. Dan zit je goed met task team. De inhoud van de doos ziet er verrassend uit. Je speelt het spel met 3 teams, waarvan 2 teams telkens strijden voor de opdracht en 1 team is de scheidsrechter. Elk team kan bestaan uit 1 tot 6 personen. Zorg ervoor dat je team als eerste 7 maffe taakkaarten verzamelt.


Verdeel de spelers in 3 teams, er moeten niet hetzelfde aantal mensen in elk team zitten. Schud de kaarten en dit is de trekstapel, zorg ervoor dat iedereen goed aan alle attributen kan. Tijdens elke ronde nemen 2 teams het tegen elkaar op voor 1 taak, het derde team is de scheidsrechter. Welke 2 teams het eerst tegen elkaar opnemen beslis je zelf door een wedstrijdje naar keuze. Dit kan door een wedstrijdje ‘steen-papier-schaar’ of armworstelen of een andere gekke manier zijn om te bepalen wie begint. Laat je fantasie de vrije loop om dit te bepalen. Het scheidsrechtersteam trekt een maffe taakkaart en leest deze hardop voor zodat de strijdende teams weten wat hun opdracht is. Bovenaan op de kaart vind je alle info die je nodig hebt : de tijd die je krijgt voor de opdracht, het aantal spelers voor de opdracht, de benodigde attributen. Onder de benodigdheden staat de opdracht zelf. Als alle teams alles weten, kunnen ze zich klaarmaken om de opdracht te beginnen. Het scheidsrechtersteam start het de opdracht door te zeggen: klaar? Task team!


De 2 teams beginnen de strijd en het scheidsrechtersteam houdt de tijd in het oog. De 2 teams strijden als gekken om de taak te winnen. Het team dat wint, krijgt de kaart en legt deze voor zich. Na elke taak wisselen de teams van rol voor de volgende ronde. Het team dat de taak gewonnen heeft blijft in de competitie, het scheidsrechtersteam van de afgelopen taak speelt tegen het winnende team en uiteindelijke wordt het verliezende team het scheidsrechtersteam.


Het spel stopt als het eerste team 7 takenkaarten heeft gewonnen. Belangrijk is ook dat de beslissing van het scheidsrechtersteam definitief is. Als een taak eindigt met een gelijkspel, dan trek je een nieuwe kaart om te bepalen wie de winnaar is. Aan het begin van de taak beslis je als team (als niet iedereen de taak moet uitvoeren) wie de taak gaat uitvoeren. Probeer zeker af te wisselen zodat iedereen wat opdrachten kan uitvoeren. Volgens mij is dit een knotsgek familiespel dat de familiefeesten zeker kan opvrolijken en waarbij je kan verschieten van de competitiebeesten die ineens naar boven komen of de talenten van sommige mensen.


Dit spel werd geschonken door Gigamic en kan vanaf januari gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 3 – 18
Leeftijd: vanaf 7 jaar
Speelduur: 20 minuten

Reacties

Populaire posts