Volles Fass Voraus

In Volles Fass Voraus, varen de spelers met hun schepen van haven naar haven waar ze acties uitvoeren en strijden voor de beste plaatsen in een haven. Op het einde van het spel wint de speler met het meeste geld. 

Elke haven heeft 4 aanlegplaatsen met elk aparte acties. Op een aanlegplaats kan je vaten kopen, vaten verkopen, een schatkaart oprapen of een matrozenkaart nemen. De schatkaarten leveren op het einde van het spel extra geld op, terwijl de matrozenkaarten je tijdens het spel voordelen opleveren.

De aanlegplaatsen hebben elk een eigen actie en ze bepalen ook de spelersvolgorde.  De speler die de meest linkse aanlegplaats heeft gekozen mag telkens als eerste vertrekken naar de volgende haven. De speelvolgorde is dus van links naar rechts.  Hoe sneller je dus naar een andere haven kan, des te meer keuze je hebt.  Mits je ook al kan zien welke havens en acties er allemaal op je pad liggen, is het goed om vooraf te plannen waar je je schip het best plaatst. Strategie en tactiek zijn zeker nodig in dit spel. En dat niet alleen voor het kiezen waar je je schip plaatst maar ook bij het laden van je vaten.

Bij het kopen van de vaten plaats je deze op geprinte bolletjes je eigen schip.  Bij  het verkopen van vaten mag je enkel vaten nemen die van je schip die in één rechte lijn van boord kan halen zonder een ander vat te raken.

Er werd ook rekening gehouden indien je niet met 4 vier spelers bent.  Om het principe van de spelersvolgorde bij de aanlegplaatsen te garanderen, spelen altijd alle vier de schepen mee.  De spelerskleuren die niet mee spelen worden altijd op de eerste volgende uiterst rechtse aanlegplaats gezet.

Om variatie in het spel te brengen werd er gekozen voor een dynamisch speelbord. Het speelbord, bestaand uit vier puzzelstukken, kan telkens anders worden ingevuld met andere havenfiches.

Samengevat: de spelregels zijn snel uitgelegd, de wisselende speelvolgorde en het vooruit denken voegen strategie en planning toe aan het spel. Volles Fass Voraus is een snel en vlot familiespel, met plezier gegarandeerd. 


Dit spel is geschonken door Zoch Verlag en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2 - 4
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 30 - 40 minuten

Reacties

Populaire posts