Kings & Creatures


Ieder jaar vindt er een wedstrijd plaats tussen de helden van diverse afdelingen om uit te vechten wie de roem van de koning verdient. Hiervoor dienen de spelers een eigen selectie samen te stellen die de strijd aan kan gaan met de andere afdelingen. Alleen de speler die een waardevolle verzameling weet samen te stellen, door moedig te combineren en af en toe slim af te wachten zal als winnaar uit de strijd naar voren komen. 

Dit spelletje van Zoch is relatief kort van speelduur, een half uurtje namelijk. Maar je bent al even zoet met het uitzoeken van de juiste set kaarten om mee te spelen. Dit is namelijk afhankelijk van het aantal spelers dat deelneemt. In een spel voor twee spelers blijven er effectief maar 35 kaarten over. 

Iedere speler krijgt bij aanvang van het spel een eigen koninkrijkkaart, met daarop een getal van 1 tot 4. Vervolgens worden de overige kaarten in vijf gelijke stapels verdeeld, voor iedere ronde in het spel 1 stapel. In iedere stapel bevinden zich helden, koningen, schatten, fabelwezens en legendes. Aan jou de belangrijke taak om een zo uitgebalanceerd mogelijk team samen te stellen om de eindoverwinning binnen te slepen. Per ronde worden de kaarten opengedraaid. Om beurten nemen de spelers kaarten en leggen die aan in hun koninkrijk. Maar let op: het aanleggen is gebonden aan restricties. De kaart die aangelegd wordt moet altijd een hogere waarde hebben dan zijn voorganger. Is dit niet het geval, dan lig je uit de huidige ronde. Het is dus zaak om slim om te gaan met de huidige markt. Wat verder een punt is om goed in de gaten te houden, is dat de speler die het laagste getal gelegd heeft, direct weer aan de beurt is. Er is dus geen sprake van een spelersvolgorde die automatisch wisselt. Dit geldt ook voor de laatste kaart uit de ronde. Degene met de laagste waarde, is startspeler in de nieuwe ronde. Lopende de rondes worden de punten gescoord voor de meerderheden van de helden in je team.

Op het einde van het spel worden niet alleen de helden gewaardeerd, maar wordt ook gekeken of je voldoet aan de legendekaarten in je verzameling, krijg je punten voor de schatkaarten en voor de meerderheid in het koninkrijk. (Let bij dat laatste op dat de kleur aangehouden wordt van het vaandel zichtbaar achter de koning) en als laatste de verschillende fabelwezens die de speler verzameld heeft. Degene met de meeste punten wint de eeuwige roem van de koning. 

Dit spel is geschonken door Zoch Verlag en is binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur: 30 minuten

Reacties

Populaire posts