UFO Boom

Attentie, attentie! Ons melkwegstelsel is volledig op zijn kop gezet. De Aliens hebben haast gehad om te vertrekken naar een belangrijke meeting. (Het is mij nu direct duidelijk geworden dat de Aliens geen hinder ondervinden van een virus genaamd Corona. Anders hadden ze gewoon aan hun PC plaats kunnen nemen en de Teams applicatie kunnen starten om digitaal hun collega's te ontmoeten. Stiekem ben ik best jaloers op deze Aliens, die elkaar nog 'gewoon' fysiek mogen ontmoeten. Maar dat ter zijde). Maar ze hebben wel een ander probleem. Toen  ze zo'n haast hadden om te vertrekken, begaf hun ruimteschip het! Alle Aliens sprongen verward en hulpeloos uit het ruimteschip. Wat moeten ze nu doen?? Ze moeten zo snel mogelijk hun andere collega's ontmoeten, maar hoe dan??

Aan jou de schone taak om de hulpeloze Aliens weer in de juiste combinatie bij elkaar te krijgen. De Aliens worden om te beginnen ieder in een willekeurig vak geplaatst. Het Grote Zwarte Gat krijgt ook een eigen vak toegewezen en de vijf kometen worden op de daarvoor aangegeven rode stippellijnen gezet. Iedere speler krijgt vervolgens een doelkaart van de stapel, welke hij open voor zich neerlegt. Hierop ziet de speler welke twee Aliens elkaar voor deze vergadering moeten ontmoeten. Dan kan het spel van start gaan. De startspeler, hij die het laatste naar de sterrenhemel heeft gekeken, werpt de dobbelsteen. Hierop staat bijvoorbeeld aangegeven hoeveel stappen één of meerdere Aliens mogen bewegen, of het zwarte gat verplaatst moet worden of dat ook de kometen moeten verhuizen. Let bij het verplaatsen op dat er nooit meer dan twee Aliens samen op een vak mogen staan en dat je niet op of over het zwarte gat mag lopen en evenmin over de kometen. Plan dus goed je verplaatsingen en kijk daarbij nog even met een schuin oog welke twee Aliens de tegenspeler graag zou willen verhuizen. Heb je een doelkaart volbracht, dan neem je een nieuwe van de gedekte stapel. De speler die als eerste vijf doelkaarten heeft weten te volbrengen, wint het spel. 

Ufo boom is een verrassend leuk spelletje voor de jongste spelers onder ons. Het ziet er kleurrijk uit en de verschillende Aliens hebben een aantrekkelijke uitstraling.  

Dit spel is geschonken door Logis en is binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 6 jaar
Speelduur: 15-25 minuten

Reacties

Populaire posts