Vampire :The masquerade -Vendetta


Je loopt op een avond door de straten van Chicago. Het is donker en er hangt een sfeer van angst in de lucht. Je schudt de regen van je jas en klopt aan bij een deur. Je wordt naar binnen geleid en komt aan bij een vrouw met lange zwarte haren. Het enige dat ze zegt is het volgende: 'Ik had je al verwacht. Ontbloot je hals en breng het eerste offer. Je zal niet de laatste zijn....'. Het rode sap stroomt langzaam in de mond. Dit is het begin van de heerschappij over Chicago en het lot van een vampier.
Vampire: The masquerade - Vendetta, is een competitief deckbuilderspel voor drie tot 6 spelers. Het is niet voor tere zieltjes, vandaar dat de leeftijdsgrens op 14 jaar gesteld is. Het spel verloopt over drie ronden, waarbij de vampiers de gunst van de burgers proberen te krijgen en ze te ronselen voor hun eigen clan. Ze strijden vervolgens tegen elkaar om zo de meeste invloed in Chicago te verkrijgen. 
Aan het begin van het spel kiest iedere speler een clan van een vampier en neemt het desbetreffende deck kaarten. Hij neemt verder één offerkaart, 6 bloedmarkers en drie invloedmarkers. En draait een slachtofferkaart open. De drie rondes van het spel bestaan ieder uit vijf fases.
  1. Voeden (Uiteraard worden de vampiers gevoed met bloed),
  2. Gebiedsopbouw
  3. Vul je hand aan met clankaarten
  4. Planning
  5. Conflictafhandeling
Gedurende het spel kun je altijd offerkaarten uitspelen om op die manier aan meer bloed te komen. Want dat zal je nodig hebben in dit spel, niet alleen om te voeden maar ook om meer kracht te verkrijgen. 
Je kunt ervoor kiezen om je kaarten direct open te spelen en hiermee misschien je strategie te verraden, of speel je liever een gesloten kaart om zo een spelletje blufpoker te spelen? Dit achterhouden van informatie kost je echter wel bloed. Heb je je tegenstander verslagen en zo meer invloed in het gebied gekregen? ben dan niet verbaasd als je verslagen tegenstanders je toch nog dwars kunnen zitten. 
Na drie rondes wordt de balans opgemaakt. Heb jij de meeste invloed in Chicago weten te verkijgen? Dan ben jij de winnaar geworden van dit bloederige spelletje.
Vampire: The masquerade Vendetta wordt geleverd met een fraai en rijk geïllustreerd spelregelboek. Het mysterieuze en donkere dat het spel moet overbrengen, komt terug in het spelregelboek en in de spelonderdelen. Er zijn speciale regels opgenomen voor een spel met 3 spelers en een spel met 4 tot 6 spelers. Er zijn zeven verschillende clans waaruit je kunt kiezen. Zo blijft het spel prima herspeelbaar.

Aantal spelers: 3-6
Speelduur: 30 minuten
Leeftijd: Vanaf 14 jaar 

Dit spel is binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke

Dit spel is geschonken door Horrible Guild

Reacties

Populaire posts