Trek 12 Himalaya

Trek 12 is een legacy roll and write spel van de hand van Bruno Cathala en Corentin Lebrat. In dit avonturenspel stippelen de trekroutes uit voor hun expeditie in de Himalaya. En ik hoef niemand uit te leggen dat alles staat en valt mij een goede voorbereiding en het op de juiste wijze uitstippelen van de beste route. Dus trek je wandelschonen aan, neem klimgereedschap mee en een rugzak vol proviand. En ga op weg. Breng het volledige gebied in kaart, maak de juiste keuzes, werk aan je reputatie en eeuwige roem zal je ten deel vallen. 

Iedere speler ontvangt een blaadje met daarop de route die bewandeld kan worden. Hij ontvangt ook een pen of potlood om de route in kaart te brengen en het spel kan beginnen. 
De actieve speler rolt de twee dobbelstenen. Vervolgens maakt hij een keuze. Hij kan ervoor kiezen op het laagste geworpen getal te nemen, het hoogste getal, de getallen bij elkaar op te tellen, of deze juist van elkaar af te trekken of als laatste optie de getallen met elkaar te vermenigvuldigen. Alle opties kunnen maximaal 5 keer door de speler gebruikt worden. Alle spelers mogen een getal kiezen uit de worp. Eenmaal gekozen, dan schrijft hij dit getal in een willekeurig rondje op de route. Let wel dat het volgende getal dat gekozen wordt aangrenzend ingevuld moet worden. En waar let je nu op om de juiste route uit te stippelen? 
De getallen moeten niet alleen, zoals gezegd, aangrenzend weggezet worden. Wie erin slaagt om een lange route van opeenvolgende getallen te maken, krijgt hiermee meer punten op het einde van het spel. Ook een serie van aangrenzend dezelfde getallen levert extra punten op.  
Gedurende het spel mag je de extra bijgeleverde enveloppen openen, welke het spel licht wijzigen. 
Trek 12 voorziet in drie spelvarianten:
  1. Snelle klim: dit is de snelle variant. Wie het eerste boven is, wint!
  2. Expeditie: in deze variant onderneem je een reeks van beklimmingen. Na iedere geslaagde klim komt er meer spelmateriaal bij. 
  3. Solo spel. In de solo variant neem je het op tegen ervaren alpinisten. 
Trek 12 valt zeer in de smaak, het is namelijk voor twee Awards genomineerd. Ook ons kon dit snelle dobbelspelletje bekoren. Het is een snel tussendoortje. Makkelijke regels en aan eenieder snel aan te leren. 
 
Dit spel is aangekocht met korting bij Black Rock Games en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.
Trek 12 Himalaya is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.


 
Aantal spelers: 1-50
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Speelduur: 25 minuten


Reacties

Populaire posts